• 瀏覽: 31,661
  • 回覆: 8
+4
全世界都開關, 中國仲要封閉到幾時???
真係畀外國人笑撚到面都黃.

中國政府跟外國航空公司紮晒馬, 要航空公司檢查乘客的核酸報告, 但依家外國都要高價驗核酸, 所以中國人都要經香港返回大陸, 香港人想返大陸都冇得返.

引用:
原帖由 鼠貓 於 2022-10-1 18:18 發表

要睇外國人笑唔笑先至得架?奴才論點真係容易理解
地球一條村, 中國人要加強體質去抵抗病毒, 唔係自我封閉, 根本都係封唔到.
大陸人依家聽到要封城, 都群起反對, 政府要用高壓鎮壓都壓唔住.

引用:
原帖由 泛民之星陳盲刎 於 2022-10-1 18:41 發表
放寬啲乜嘢?
健康驛站加返到二千個位?
依家深圳灣口岸每日返大陸的人, 一半都係揸中國護照, 搞到香港人想返大陸探親都冇位.

引用:
原帖由 小魚電腦公司 於 2022-10-1 19:28 發表

你深圳D 樓有人租嗎 
我呢個深圳包租公都好難做, 好多租客都拖欠房租.

引用:
原帖由 Zzlaz 於 2022-10-1 19:30 發表

估唔到連你都改變立場
我愛國愛港, 始終如一.

希望譚SIR係堅料, 我今年年尾要返深圳收3層樓, 係拆遷回遷房, 感謝祖國令我買的農民樓升值百倍.

引用:
原帖由 chiangmaiwolf 於 2022-10-1 20:19 發表

在禍國殃民的小粉紅眼中
其他所有人都是反中亂港甲甴
我唔准你鬧自己!!!

外國很多航空公司都飛唔到去中國, 因為中國政府要外國航空公司叫乘客先做核酸, 但外國依家很難做核酸, 搞到很多大陸人都係先要來香港[過冷河], 依家日日經深圳灣返大陸的人, 一半以上都係揸中國護照, 香港人要返大陸探親辦事都攞唔到配額.
搞成咁香港政府及[愛國者治港]的立法會議員, 個個都唔敢出聲.
你老味最低限度都要分開兩條人龍排隊過關, 中國護照一條人龍, 回鄉證一條人龍.

主題標籤 #譚耀宗
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]