• 瀏覽: 7,396
  • 回覆: 47
+8
本港入境檢疫措施放寬至「0+3」,各界期望政府可交出「0+0」時間表,使社會和經濟活動全面復常。行政會議召集人、新民黨主席葉劉淑儀接受電台專訪

富豪都爭相走去星加坡, 星加坡又點會沉悶

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/政情/819704/葉劉料下月有望0-0-食肆先鬆綁-信香港可追落後-星洲生活沉悶

星加坡咁熱, 冇4季, 一味熱

但星洲人人有公屋

同人哋星加坡比🙄人哋星加坡冇地產霸權👍冇醫生霸權👍

中國城 杜老誌都執左廿年,又無夜市,鬼佬黎香港都係食下兩送飯,大家樂之類啦,大家鬥悶囉

星加坡是花園城市,咩都有得玩,紅燈區都合法的,香港又迫又細,
星加坡點會悶過香港,星加坡係亞洲瑞士呀!

一早要啦

引用:
原帖由 man78912 於 2022-10-1 16:20 發表
本港入境檢疫措施放寬至「0+3」,各界期望政府可交出「0+0」時間表,使社會和經濟活動全面復常。行政會議召集人、新民黨主席葉劉淑儀接受電台專訪

去完新加坡味知香港好

甲由認為新加坡好民主自由

1. 禁止販售口香糖(藥用口香糖除外)

2. 禁止亂丟垃圾、吐痰

3. 禁止破壞公物(包含塗鴉)

4. 地鐵禁菸、禁止飲食與易燃物外,也禁帶榴槤

5. 禁止在公共場域批判政府

6.勿違規穿越馬路、勿隨地便溺、禁止使用公廁所後未沖水

罰款事小,一間返唔到香港🤣🤣🤣

引用:
原帖由 man78912 於 2022-10-1 16:56 發表
星加坡是花園城市,咩都有得玩,紅燈區都合法的,香港又迫又細,
星加坡點會悶過香港,星加坡係亞洲瑞士呀!
新加坡連酒都比飲,有禁酒令

好心隻孽畜啦,自己唱唔好香港,就唱衰鄰國。

引用:
原帖由 小魚電腦公司 於 2022-10-1 16:29 發表
  營商環境穩定,  唔受政治影響

已經 KO 你 

係人都怕左動太清 0  .   動 L 
你咁講真係好好笑。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]