• 瀏覽: 5,905
  • 回覆: 68
+2
【星島日報報道】行政會議前召集人陳智思歡迎港府將入境措施放寬至「0+3」,希望能盡快放寬至「0+0」,並取消抵港後需接受...

陳智思先生講嘢又係幾老實。

新聞來源連結:
https://hk.news.yahoo.com/陳智思指新加坡是贏家-本港亞太國際金融中心地位已被取代-065052592.html

無所謂,港人只要特色人情味小店、十九手作市集、口腔期奶茶咖啡魚蛋雞蛋仔,唔搞金融多啲地種稻米仲好

引用:
原帖由 ChiNa使用支付寶 於 2022-10-1 16:02 發表
【星島日報報道】行政會議前召集人陳智思歡迎港府將入境措施放寬至「0+3」,希望能盡快放寬至「0+0」,並取消抵港後需接受...

新聞來源連結:
https://hk.news.yahoo.com/陳智思指新加坡是贏家-本港亞太國際金融中心地位已被取代-065052592.html
呢班XX帶領香港? 想有運行都幾難 倒不如中央直接派人黎做

香港有40%郊野公園

新加坡有嗎?

引用:
原帖由 starr 於 2022-10-1 16:10 發表

中央直接派人黎做
香港要日日清零

言行明顯代表西方!😔

不如話泰國都取代啦

引用:
原帖由 ChiNa使用支付寶 於 2022-10-1 16:02 發表

新聞來源連結:
又佢帶領的確錢途無限

行政會議前召集人
佢做官時 乜都冇做瞓醒未呀

引用:
原帖由 starr 於 2022-10-1 16:10 發表

派人嚟封城? 咁香港就真係玩完,變返魚港

引用:
原帖由 vvoy 於 2022-10-1 16:14 發表
香港有40%郊野公園

新加坡有嗎?
樹木覆蓋達八成,港人寸土不讓寜願住得細住得貴都要保住啲地等國內同胞工餘落黎享用

引用:
原帖由 vvoy 於 2022-10-1 16:16 發表

中央直接派人黎做
香港要日日清零
同內地通關才能真正有利香港經濟,無論旅遊金融航運都係主要靠內地,外國佔比都係比較少

你睇下今年全球IPO就知,香港暴跌、內地暴升,就係因為內地企業唔來香港上市了
旅遊餐飲購物就更加唔使講啦,80-90%都係大陸客

咁睇既話,跟內地清零有乜唔好? 健康財富兩者兼得
超哥咁玩法,根本就係執粒芝麻跌左西瓜
當然,從中央角度去睇,香港長期賺大陸個西瓜都唔係辦法,香港人硬係要粒芝麻咪由得你去囉,香港爆疫唔好搞到大陸就得
所以躺平想同內地通關係發夢,深圳唔d7你就算畀面

至於幾時才算完? 等美西不再批量輸出病毒就結束

手指拗出唔拗入

引用:
原帖由 starr 於 2022-10-1 16:23 發表

同內地通關才能真正有利香港經濟,無論旅遊金融航運都係主要靠內地,外國佔比都係比較少
大陸有閑錢都要來填返D隆, 幾時會放水比你, 醒下吧  .

妖言惑眾 

西方渣打佬

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]