• 瀏覽: 16,370
  • 回覆: 130
+14
北溪除咗俄羅斯佔51%外
德國有31%
荷蘭有9%
法國有9%
呢幾國無出過聲

老美係惡魔中的大惡魔,恃住自己軍力超班,加上地理上得天獨厚,橫行霸道,做事心狠手棘,加上雙重標準,唔怪得前國務基辛格話:做老美的敵人是危險的,而做老美的盟友是致命的.

引用:
原帖由 秋落 於 2022-10-1 11:35 發表
到現在歐洲國家還沒夠膽這事件定性為恐怖襲擊,這歐洲特別德國在這冬天死而無冤。
默克爾原本想同馬克龍聯手爭取攞返歐洲話語權,默克爾退咗之後,新上台嘅完全冇膽量,連帶馬克龍孤掌難鳴,低調哂,甚至被老美切jer jer聲都唔敢聲,仲要掩住良心賴俄羅斯,英國條娃鬼屍又擺明瀨老美屎眼,以後歐洲只會被老美利用去同中俄鬥法嘅工具,真係想有好日子過都幾難,一個唔覺意仲有機會被俄羅斯核平!

引用:
原帖由 幸福北極熊 於 2022-10-1 11:18 發表
牽動俄歐的能源動脈北溪一號、二號管道爆炸各方又玩起了泥巴戰:俄羅斯直言美國嫌疑最大,美國反駁說俄羅斯散布假消息,歐洲和烏克蘭懷疑是俄羅斯所

D環保組織即刻笠水就知邊個做啦。。d頭頭都怕俾cia暗殺架。。

引用:
原帖由 佛口蛇心。十一 於 2022-10-1 12:36 發表
北溪根本就係俄羅斯對歐洲嘅護身符,
歐洲不給力亦只因如此,
美國炸毀輸氣管,主因是要讓歐洲在這冬季下,沒有向俄羅斯轉彎和談的餘地。
covid後,又睇吓歐朱si幾多人。
上次病si,今次凍si。

肯定係美國啦。
泄咁多天然氣,對海洋生態有咩影響?
鬼佬一方面話環保,一方面就專搞破壞,信佢走幾多N年唔用飲桶都無用啦。

美狗有咩做吾出

尾國佬知道歐洲冬天到可能頂唔住會和俄佬買天然氣, 所以預先炸斷條氣管, 真係好撚賤

俄國炸娜威去波蘭的氣管, 唔會炸自己

附件

unnamed (1).png(1.07 MB)

unnamed (1).png

引用:
原帖由 lctj9 於 2022-10-1 15:34 發表
俄羅斯炸天然氣管有咩好處?
肯定不會是俄佬做, 俄佬想唔供氣, 㩒個制就可以, 無必要咁on9整爛條管, 100%尾國d仆街做的

只有美國或美國默許既軍事勢力先有能力做到,果邊係北約地盤,又有報導果段時間係有美軍在附近軍演,以美國既情報力如果有其他勢力係附近有咁大動作老美點會唔知唔公開。

豬即刻邀請呢班撚頭過去幫手,勝在夠無齒呀!

什麼有可能?
直程係英美狗所做!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]