• 瀏覽: 14,511
  • 回覆: 128
+7
引用:
原帖由 小魚電腦公司 於 2022-10-1 01:15 發表

當然係港共大L晒, 亳無疑問
多9餘,美國都係美國政府大撚晒啦,第1日做人咩

引用:
原帖由 win888 於 2022-10-1 00:57 發表

你呢D就係恐天下不亂既人,講下突然轉到違反人權,吾好誤導人人權大哂,有人權可吾可以殺人放火偷野;一個人自己比較高危做成傳播,要受監管好合理
正如犯人可以話吾比佢出獄冇人性
我都覺得衛生防疫好重要,但國家衛健委解釋得好清楚,由於疫苗未正式登記,所以打疫苗一定要出於自願,更唔可以以限制人生自由去間接強制人民接種。
咁而家香港個藥品登記程序係咪取消咗需要正式登記?係嘅政府咪將疫苗指定成BB要打個幾針咁,強制市民打囉?根本政府半強迫打「緊急使用」嘅疫苗就無法律理據。

引用:
原帖由 食電子煙 於 2022-10-1 01:17 發表

多9餘,美國都係美國政府大撚晒啦,第1日做人咩
講緊香港又走去講美國

睇你真係好中意美國

美國政苦逼針敗訢wo,  你唔知咩

引用:
原帖由 小魚電腦公司 於 2022-10-1 01:23 發表

講緊香港又走去講美國

睇你真係好中意美國

美國政苦逼針敗訢wo,  你唔知咩
唔講美國囉,全世界大部分國家都係政府大撚晒㗎啦,某d國家首相大個皇啦

引用:
原帖由 bbc16M 於 2022-10-1 01:19 發表

我都覺得衛生防疫好重要,但國家衛健委解釋得好清楚,由於疫苗未正式登記,所以打疫苗一定要出於自願,更唔可以以限制人生自由去間接強制人民接種。
咁而家香港個藥品登記程序係咪取消咗需要正式登記?係嘅政府咪將疫苗指定成BB要打個幾針咁,強制市民打囉?根本政府半強迫打「緊急使用」嘅疫苗就無法律理據。
我嘅理解,限制人生自由係指坐監
所以香港半強逼,即唔打無得返工返學去餐廳娛樂場所…等,唔算限制人生自由
國家委健委有無定義咩叫“限制人生自由”?

查實依家都就嚟復常啦
打呢場官司做乜?
我最希望係可入街市商場超市
好耐無煮街市有鈣嘅豆腐
只有外賣或超市送貨嘅無鈣豆腐

搞到要食芝麻補鈣喇

唔比人去商場,街巿, 超巿, 生活基本權利都無

仲唔叫逼? 班奴弟話要用槍指住先叫逼

引用:
原帖由 小魚電腦公司 於 2022-10-1 01:29 發表
唔比人去商場,街巿, 超巿, 生活基本權利都無

仲唔叫逼? 班奴弟話要用槍指住先叫逼
因為有豁免,亦好寬鬆囉
所以超市商場街市唔算逼,係煩啲同要諗借口
反而返工返學就逼嘅味道重好多
公司因無打針而炒你係無犯勞工法喎
斷人衣食如殺人父母
你話喇
邊樣嚴重啲?

年幾時間開發的針, 你批準緊急使用就當聖指

你自己迷打飽佢羅,做咩逼我打, 我唔認為可以緊急使用, 唔得咩

引用:
原帖由 s336990 於 2022-10-1 01:32 發表

因為有豁免,亦好寬鬆囉
斷人衣食如殺人父母
你話喇
邊樣嚴重啲?
總之唔打針, 寸步難行

全世界都無地方咁逼法,包括清0大國

港共唔知痴9左邊條根

逼人打針已經夠衰, 仲要逼人簽免責, 仆佢個街

引用:
原帖由 s336990 於 2022-10-1 01:29 發表

我嘅理解,限制人生自由係指坐監
所以香港半強逼,即唔打無得返工返學去餐廳娛樂場所…等,唔算限制人生自由
國家委健委有無定義咩叫“限制人生自由”?

查實依家都就嚟復常啦
打呢場官司做乜?
我最希望係可入街市商場超市
好耐無煮街市有鈣嘅豆腐
只有外賣或超市送貨嘅無鈣豆腐

搞到要食芝麻補鈣喇
衛健委有舉例,其中禁止進出場如超市等已經係唔可以。其實就算外國有疫苗通行證時都無禁止去超市/圖書館等場所。
老實講戴晒口罩去超市/圖書館/街市等你真係覺得要求疫苗通行證係正常?但無禁去便利店等。除咗為咗刁難市民我諗唔到同防疫嘅關系。
而家開多咗好多街舖嘅菜肉檔就知有幾多人唔會入街市啦。

On 9 港共以為逼針 = 動太清0

可以奶阿爺屎眼,  On 99 一廂情願的想法

引用:
原帖由 bbc16M 於 2022-10-1 01:47 發表

衛健委有舉例,其中禁止進出場如超市等已經係唔可以。其實就算外國有疫苗通行證時都無禁止去超市/圖書館等場所。
老實講戴晒口罩去超市/圖書館/街市等你真係覺得要求疫苗通行證係正常?但無禁去便利店等。除咗為咗刁難市民我諗唔到同防疫嘅關系。
而家開多咗好多街舖嘅菜肉檔就知有幾多人唔會入街市啦。
仲有唔準飛髮來逼針

引用:
原帖由 s336990 於 2022-10-1 01:32 發表

因為有豁免,亦好寬鬆囉
斷人衣食如殺人父母
你話喇
邊樣嚴重啲?
 講豁免仲好笑,有豁免嘅人就無健康風險咁,究竟政府要做防疫定只係想谷針,明眼人都睇得出啦。

咁多人移民, 好多都係比港共逼走的

你搞大人都忍你, 仲要搞小朋友?

做父母唔緊張過你港共?

真係有用, 又無副作用的針, 1萬蚊支都爭住打, 洗你逼?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]