• 瀏覽: 14,486
  • 回覆: 128
+7
引用:
原帖由 Goslar 於 2022-10-2 00:26 發表

香港丟民多可能是人口百分之50,封到城?!
有沒有用腦!?
我係答你中國點解可以。我冇講香港點做。
你中文理解有冇問題呀。
仲問人有冇腦。口臭到呢

引用:
原帖由 gakoduck 於 2022-9-30 23:42 發表
就係呢d杏加橙浪費公帑,犯民種落嘅禍根
送佢哋俾英國佬吧!
人材嚟!

引用:
原帖由 win888 於 2022-10-1 12:57 AM 發表

你呢D就係恐天下不亂既人,講下突然轉到違反人權,吾好誤導人人權大哂,有人權可吾可以殺人放火偷野;一個人自己比較高危做成傳播,要受監管好合理
正如犯人可以話吾比佢出獄冇人性
今年研究都講左,打幾多針都防唔到感染,更何況防感染他人
疫苗so far有足夠統計學支持就係降低重症機會及重症死亡率

即係唔打針,你最多可以小佢有機會增加醫療負擔,以及佢本人中招死亡的機會咋。

引用:
原帖由 z1022 於 2022-10-2 10:29 發表

我係答你中國點解可以。我冇講香港點做。
你中文理解有冇問題呀。
仲問人有冇腦。口臭到呢
冇用腦就冇用啦 你吾口臭又點會咁答你呢。

錢何來?

女廁唔俾男人入,洗唔洗司法67?

引用:
原帖由 紫色字宙 於 2022-10-1 00:46 發表

即係剝奪自由人數夠多就得?無差別剝奪自由,你話有幾恐怖喇!
自由美國都強迫打針喎

引用:
原帖由 小魚電腦公司 於 2022-10-1 01:00 發表

香港只有港共霸權,無人權

自己的身體都無權話事
移民啦仲等

引用:
原帖由 小魚電腦公司 於 2022-10-1 01:59 發表
咁多人移民, 好多都係比港共逼走的

你搞大人都忍你, 仲要搞小朋友?

做父母唔緊張過你港共?

真係有用, 又無副作用的針, 1萬蚊支都爭住打, 洗你逼?
快啲移民啦仲忍?

引用:
原帖由 沙填入臀門. 於 2022-9-30 23:13 發表
黃大仙居民力陳「寧願打官司、也不願打針」,年初入稟司法覆核,認為政府規定須打針才可進入指定公共場所的決定屬制度上歧視及違法侵權,限制...

覺得咁委屈應該離開香港,投奔自由國度。

新聞來源 ...
其實唔打疫苗只係唔可以出入政府處所、活動中心及堂食,政府真係無迫人打,佢佢哋又想享受正常生活但又要去打疫苗。咁對整體防疫出現漏洞對大多數人好唔公平

引用:
原帖由 touya08 於 2022-10-2 14:56 發表

其實唔打疫苗只係唔可以出入政府處所、活動中心及堂食,政府真係無迫人打,佢佢哋又想享受正常生活但又要去打疫苗。咁對整體防疫出現漏洞對大多數人好唔公平
你確定唔打疫苗只係唔可以出入政府處所、活動中心及堂食?

引用:
原帖由 Goslar 於 2022-10-2 08:19 發表

全世界經濟都差,通邊樹先都有排搞。大陸怕第一波會死好躲人,哀鳴遍野,會亂、醫療系統崩潰、被國外輿論攻擊。
的確如是,包括香港。
香港好彩無跟足

國內今年人民生活不到
不要講改善生活
開店過日子都不可能
人民生活好困難

如果以前國營時代
人民又不怕
反正國家派糧生活
不上工無問題

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 小魚電腦公司 於 2022-10-1 01:15 發表

當然係港共大L晒, 亳無疑問
唔順呀?移民囉

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]