• 瀏覽: 20,373
  • 回覆: 95
  • 追帖: 1
+7
引用:
原帖由 义電機 於 2022-9-30 22:45 發表
日韓一早入侵咗
但得德國真喺死咗7成
冇能源
停晒工商業
資金人材外流
冬天生存都有問題
德日韓都一早比美帝入侵左,美帝1945年已經入侵佔領德日韓

歐洲好快有核戰

佢老美成日周圍去做搞屎棍!臭不可聞!

《香港01》:「美國實際上正在侵佔德國、韓國和日本」

中譯相當可疑,普京講得更加斬釘截鐵。根據英譯,他是說:

美國的地毯式轟炸、凝固汽油彈和化學武器的使用在韓國和越南人民的記憶中留下深刻的傷痕。

其實美國正在佔領德國、日本、韓國等國家……

演辭很長,但很精彩,《香港01》的報道有大量遺漏。

英譯:

https://www.rt.com/russia/563827-putin-speech-colonial-west/

咁美狗贏喇,德日韓,世界最高科技及工業大國,無論軟硬實力全球十大仲要排最前嗰隻。有德日有天下啦!加埋韓既晶片。

伊朗烏克蘭土耳其印度...俾埋太平洋島國你好未,加埋中國啦,全部第三世界咁撚款,全部攞返黎喊3聲既,你想要邊個?

引用:
原帖由 xiweihui 於 2022-10-1 00:12 發表

他說,現在華盛頓正遏制俄羅斯、中國和伊朗,然後將是其他國家,以及美國現在的夥伴和盟友。

普京稱,美國實際上正在侵佔德國、韓國和日本。

👆🏻普帝都說了事實
一早睇得出,打伊拉克夾硬話人有核武

美狗咁好戰,世界平和安佢個霸權就玩完

引用:
原帖由 johnlong18 於 2022-9-30 21:23 發表
俄羅斯總統普京(Vladimir Putin,又譯作普丁、蒲亭及蒲廷)9月30日抵達克里姆林宮,他將簽署文件,正式納入烏克蘭4個地區。他將出席儀式,並發表

德日韓好快都攪公投入俄

引用:
原帖由 bestsinger2 於 2022-9-30 21:39 發表
俄多4洲,如虎添翼
包括烏東半導體原材料礦場。

細路仔鬧交

呀小明夠偷雪糕食啦 我點解唔可以飲少少可樂

美式民主狗屁不通!誰跟都必被割韮菜!去美元化才是正道,黃c年少無知也不能倖免入獄思過慘不忍到😁🤭🍻

佢完全打橫來講,
當年西德同南韓親歐美陣營,成為一等發達民主經濟體,相反北韓同東德親蘇聯陣營,窮到燶,有好大對比喎
仲有當年美國亦大力支持西德同東德重新合併,冇話分裂人哋國家

美國吾會要佢哋土地,只是要佢哋金融、工業及科學技術(科學家),散播影響力。土地及無用人口要嚟把鬼咩,美國西部有的是土地,美墨邊境大把無用人口。

引用:
原帖由 阿火~~ 於 2022-10-1 17:28 發表
咁美狗贏喇,德日韓,世界最高科技及工業大國,無論軟硬實力全球十大仲要排最前嗰隻。有德日有天下啦!加埋韓既晶片。

伊朗烏克蘭土耳其印度...俾埋太平洋島國你好未,加埋中國啦,全部第三世界咁撚款,全部攞返黎喊3聲既,你想要邊個?
冇能源同糧食仲有撚工業咩!

西毛係唔會承認美國入侵嘅事實

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]