• 瀏覽: 20,404
  • 回覆: 95
  • 追帖: 1
+7
歐美制裁緊呀,豬西....你緊係睇中央電視台,文匯報

引用:
原帖由 chloechoi 於 2022-10-1 21:33 發表
歐美制裁緊呀,豬西....你緊係睇中央電視台,文匯報
事實上係歐洲俾美國制裁緊,黃狗緊係睇三立電視台同法輪報

引用:
原帖由 MiracleZone 於 2022-10-1 18:13 發表
佢完全打橫來講,
當年西德同南韓親歐美陣營,成為一等發達民主經濟體,相反北韓同東德親蘇聯陣營,窮到燶,有好大對比喎
仲有當年美國亦大力支持西德同東德重新合併,冇話分裂人哋國家
咁你知不知美國養肥南韓, 像是養肥隻豬, 到亞洲金融風暴時便收割,
美金長期低息, 令南韓企業借美元債, 然後借著索羅C一班炒家進攻 (所謂的亞洲金融風暴), 在南韓的美元短期內急速撤出(資金很配合), 令南韓圜對美元大大大幅眨值, 令南韓企業根本不能還美元債, 美國企業便出來收購.
索羅C未到亞洲前已在狙擊英鎊中賺了不少.
美國養肥小弟是用來收割的.

日本係一個冇主權的國家

引用:
原帖由 wanwh 於 2022-10-1 23:48 發表

咁你知不知美國養肥南韓, 像是養肥隻豬, 到亞洲金融風暴時便收割,
美金長期低息, 令南韓企業借美元債, 然後借著索羅C一班炒家進攻 (所謂的亞洲金融風暴), 在南韓的美元短期內急速撤出(資金很配合), 令南韓圜對美元大大大幅眨值, 令南韓企業根本不能還美元債, 美國企業便出來收購.
索羅C未到亞洲前已在狙擊英鎊中賺了不少.
美國養肥小弟是用來收割的.
索羅斯或者其他金融大鱷嘅行為又唔係代表美國政府喎,
講真金融戰場上有人贏亦都有人輸,睇吓技倆夠唔夠囉,美國人又好、歐洲人又好、南韓人又好都係咁,
索羅斯自己都有唔少慘敗嘅經歷啦,資本主義就係咁㗎啦
點可以用一、兩個例子就以偏概全呢?
事實上南韓近啲70年代整體經濟繁榮遠遠繁榮過北韓又真係鐵一般事實喎 

引用:
原帖由 johnlong18 於 2022-9-30 21:23 發表
俄羅斯總統普京(Vladimir Putin,又譯作普丁、蒲亭及蒲廷)9月30日抵達克里姆林宮,他將簽署文件,正式納入烏克蘭4個地區。他將出席儀式,並發表

美帝軍事和金融🧟早已侵略全世界

日韓直情係尾國殖民地,德國有綠黨喺度都好快變尾國殖民地

引用:
原帖由 johnlong18 於 2022-9-30 21:23 發表
俄羅斯總統普京(Vladimir Putin,又譯作普丁、蒲亭及蒲廷)9月30日抵達克里姆林宮,他將簽署文件,正式納入烏克蘭4個地區。他將出席儀式,並發表

食屎啦佢

引用:
原帖由 揚州 於 2022-10-1 20:19 發表

真係佩服默克爾個政治智慧
最緊要佢應該係冇咩把抦俾老尾捉到

日本當年戰敗,迫於無奈俾美軍駐守,根本日本人都唔想俾外國軍隊駐守。

引用:
原帖由 garoaida 於 2022-9-30 23:58 發表
普京真男人👍
普京好波!!

引用:
原帖由 封無可封 於 2022-10-1 20:28 發表

歐洲冇能源啲企業要倒閉,係你戇鳩鳩唔知咋!
人地講緊日韓德國科技產業,你就廢9話冇能源,打一世仗白9痴,全世界得俄烏有能源白9痴,但昌片就得台灣韓國美國領先全球,你識條撚咩廢物。喱埋打飛機人云亦云就識

引用:
原帖由 封無可封 於 2022-10-1 20:43 發表

美國連北韓小國都唔敢郁,點會夠膽硬撼中俄
係你啲on9先覺得人地要野野郁手囉

引用:
原帖由 green2016 於 2022-10-1 20:39 發表

中俄朝有核彈,美國絕對唔會硬碰的,因為分分鐘核彈亂飛,世界末日必會發生的 😷
根本美狗一定唔會主動用武力對大國,但下流野做足,拉攏圍堵攻擊老屈乜下3流做齊,淨係壟斷晶片已經令各國頭痕。

引用:
原帖由 chloechoi 於 2022-10-1 20:12 發表
俄羅斯飛機儲存零件很快用完,俄羅斯市民要行路去中國
不可以再入口零件?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]