• 瀏覽: 23,497
  • 回覆: 184
+3
引用:
原帖由 1000day 於 2022-9-30 20:59 發表
俄羅斯總統普京(Vladimir Putin,又譯作普丁、蒲亭及蒲廷)9月30日抵達克里姆林宮,他將簽署文件,正式納入烏克蘭4個地區。他將出席儀式,並發表

...
普京有皇者風範,有戰鬥氣勢,有骨氣說到做到!俄羅斯先係真正強國👍

引用:
原帖由 ken-man 於 2022-10-1 06:57 發表

係囉。不過中國嗰啲手機用西方晶片,架C919又用哂外國貨,連糧食都要從外國入口。
中國係全球原材料最大加工地。你所講野都要靠中國出口初級工業品來做,連f35都用到。全球得中國保返重金屬加工業。鬼佬放棄廿年。貴金屬交易所都係港交所手上。依家鬼佬係器材無技術點追。。。。唔識又要講, 除咗證明你係無知,仲證明咗啲咩

引用:
原帖由 ansonkpl 於 2022-9-30 21:04 發表
除恐俄外,西方同時患有恐華症,所以要多方面打壓中國的發展,包括軍事,經濟,科技和外交等領域
但習主上吾敢吊撚美狗呢。永遠話合作雙win 

引用:
原帖由 green2016 於 2022-10-1 06:17 發表

菜婆一定唔會咁做,因為佢知道贏輸都必死,平民百姓一定無事 😷
菜菜子話事?

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2022-9-30 21:14 發表

美國想打殘俄國然後到中國……
七十多年前美狗就想通過蔣介石以長江為界將中國分為南北中國,美狗估唔到蔣廢柴冇撚用,解放軍宜將勝勇追窮寇,百萬雄師過大江,將國民黨趕咗去台灣,美狗分裂中國嘅陰險惡毒計劃冇得逞,夾住狼尾灰溜溜滾出中國,轉手搞咗個南北韓之後又制造南越北越戰爭

叫美國  罰抄  道德經 一千次,

毫無道德 誠信可言

引用:
原帖由 songsong17 於 2022-9-30 21:55 發表

無錯...
世界秩序係由美國同佢D盟友先行破壞...
從來無破壞過,係美國狗從未遵守過

引用:
原帖由 golfboy 於 2022-9-30 22:08 發表

台灣公投又如何?
中國無承認呢個公投喎

引用:
原帖由 CHORYAT 於 2022-10-1 08:21 發表

中國無承認呢個公投喎
所以咪話鄉土小粉紅跟車太貼,又柒一獲
大6一早睇到個implications

引用:
原帖由 Bunryuu 於 2022-10-1 03:04 發表

俄羅斯人唔係白人?

不如中俄合併啦 我唔介意渣俄羅斯護照喎

俄羅斯香港! 只有俄羅斯統治中國 合併為一個國家 先有能力對抗歐美! 咁好唔好呀? 藍屍?

中俄合併 必定天下無敵! 唔駛再怕美國佬 快d 準備合併簽約啦 支持中國加入俄羅斯聯邦啊! 
做開奴隸思維果然唔同,,先唔講思想幼稚,就算係都中國話事啦,成碌能咁

美蟈有實力且立心推動世界戰爭,
留給中國的時間不多了。

美國真係邪惡既軸心

引用:
原帖由 caorenjie 於 2022-9-30 21:57 發表

普京說,西方曾預期俄羅斯會在上世紀90年代分崩離析,而這樣一個國家的存在仍然困擾着它。西方準備不顧一切,以維護新殖民主義制度,使其能夠掠奪世界,向人類收取貢品。西方在世界上推行一種完全去主權化的政策,從而侵犯了傳統價值觀和國家主權,摧毀了那些不同意為了他們的利益而放棄主權的國家。
道出真相。

只見俄羅斯瓦解烏克蘭,不見俄羅斯被瓦解,普京變成了吾講道理大賊!

入屋強姦完人,再迫人結婚,反抗走路就殺你全家

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]