• 瀏覽: 25,071
  • 回覆: 196
+18
引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2022-10-1 10:50 發表

下任總統隨時唔承認簽過嘅協議,侵侵有辦你睇
所以呢

你懂的

引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2022-9-30 19:35 發表
14個島國分8億美元, 起個足球場都唔夠錢.
啱啱足夠賄賂啲元首、總統

傻仔先信美國空頭支票,之前夠話捐疫苗,搞美國一帶一路,又乜又七,結果得個吉!
仲話要搞好國內基建,美國地鐵得啖笑!

引用:
原帖由 @海東青 於 2022-9-30 21:00 發表

港燦仲未醒?諗住免檢通關
誰未醒?好似係翻牆小粉未醒多啲。根本無人在乎開吾開。只係你哋成日講

十年提供8.1億!你地會相信美佬承諾嗎?
當年美佬承諾補償英國拆除華為系統的20億,到現時為止只付了1/3。其它英國佬自己吞了!

海洋島民食盡兩家茶禮 真係機遇處處 

引用:
原帖由 突然的自我 於 2022-10-1 13:37 發表
傻仔先信美國空頭支票,之前夠話捐疫苗,搞美國一帶一路,又乜又七,結果得個吉!
仲話要搞好國內基建,美國地鐵得啖笑!
下屆政府會話唔關佢事,所以老尾講野都好信

引用:
原帖由 佛口蛇心十一 於 2022-10-1 13:30 發表

啱啱足夠賄賂啲元首、總統
美腳話條數口噏噏,唔會對現

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2022-10-1 10:39 發表

老尾而家只識抄中國橋
好橋、靚橋唔抄唔得嘛~一陣比中國發度圍邊個負責?老美既策略係寧可全部打擊,亦不放過一個機會,他撒這張網夠晒大了。

引用:
原帖由 @海東青 於 2022-9-30 20:07 發表

正常,那些是島嶼半農耕地方,大陸話去修橋搭路根本多鳩餘,人家是要實利物資。一帶一路若沒軍事力量並行,只是自欺欺人而已。
你指美國用軍事力量脅迫所國?你大膽呀咁抹黑美國!

八億元幾多國分?依家利息咁高,又建設債務危機

8.1億係島國分?

引用:
原帖由 cardreadermp3 於 2022-10-2 00:39 發表
8.1億係島國分?
睇上面video

8.1億分10年,比14個太平洋島國分

大陸如果真要搞,一年出9億比一個國家都無所謂啦

引用:
原帖由 奶露神街 於 2022-10-2 00:45 發表

睇上面video

8.1億分10年,比14個太平洋島國分

大陸如果真要搞,一年出9億比一個國家都無所謂啦
麥當勞十年都賺唔止依個數

廢柴小國真係廢柴小國

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]