• 瀏覽: 21,835
  • 回覆: 68
+4
引用:
原帖由 剎華 於 2022-9-30 20:49 發表

原來如此,所謂大國也用這種低劣手段,可恥~
法國阿爾斯通嘅皮魯齊,華為孟小姐,美國都係用類似低劣手法

"信中提到中國法律規管在境內運作的外國機構,學院為免帶來問題而作出相關決定。"

乜唔係全世都有咁嘅法例嘅咩?外國公司幾時可以唔使接受當地法例規管?

引用:
原帖由 tipp-ex 於 2022-9-30 20:49 發表
身為中國人點解要加入呢啲外國組織,呢啲貪慕虛銜嘅行徑完全偏離習種先愛黨後愛國嘅指導方針,應該予以強烈譴責
主要目的係社交網絡,久不久便有研討會,等有開領域的醫生可以聚一聚。原意是好的,但現在全被政治化,可悲。

先告虛偽的老味歧視

引用:
原帖由 加燦 於 2022-10-1 01:57 發表
"信中提到中國法律規管在境內運作的外國機構,學院為免帶來問題而作出相關決定。"

乜唔係全世都有咁嘅法例嘅咩?外國公司幾時可以唔使接受當地法例規管?
歐美白豬口講人權自由平等, 實則邪惡霸道, 要有特權過其他民族.

引用:
原帖由 cannabisbaby 於 2022-9-30 16:03 發表
美國外科學院(American College of Surgeons)上周向香港分院會員發電郵,指他們居於「中華人民共和國」,擁有的院士銜頭及會員資格因而被取消。

仲以為佢會杯葛美國人俾嘅名銜
原來最後身體最誠實,一個美國嘅名銜就睇穿佢
點解唔堂堂正正做個中國人?

一去不返

引用:
原帖由 cannabisbaby 於 2022-9-30 16:03 發表
美國外科學院(American College of Surgeons)上周向香港分院會員發電郵,指他們居於「中華人民共和國」,擁有的院士銜頭及會員資格因而被取消。

老美做的一切都是正確,世界就是這樣。老美殺人是為了人類更美好。

引用:

老美學位只係虛榮
人治學院無法無天

尼克松在毛澤東面前都要低頭小晚輩咁,邦周恩來總理除外套大衣,呢一輩中國巨人使中國人民從此站立起來了!!!

做醫生係為救人,居然讀完考完都被政治化去取消資格,痴線

引用:
原帖由 一眼關七 於 2022-9-30 20:13 發表
佢唔取消,有骨氣的都應該自動退出。
非常正確

邊有咁多錯誤,明玩你又如何

引用:
原帖由 cannabisbaby 於 30-9-2022 16:03 發表

呢類學院靠會員交會費運作,突然間冇左咁多會員,班admin係咪想裁員先?

引用:
原帖由 tipp-ex 於 2022-9-30 20:49 發表
身為中國人點解要加入呢啲外國組織,呢啲貪慕虛銜嘅行徑完全偏離習種先愛黨後愛國嘅指導方針,應該予以強烈譴責
對!強烈呼籲所有中國香港人退出這個組織。唔退出就冚家鏟,特別係姓林既耳圓。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]