• 瀏覽: 59,436
  • 回覆: 15
  • 追帖: 1
+3
有改善而放寬,好事,唔係叫躺平。到變差時就收緊。

引用:
原帖由 鼠貓 於 2022-9-30 17:10 發表

點樣先係變差?中招必死為差嗎?
E加1個人傳0.7人,升到1以上咪差咯

引用:
原帖由 waiwai2017168 於 2022-9-30 16:09 發表
唔係有個四人限聚令, 而家冇左
四人係指公衆地方。食飯係2-3家庭分開上酒樓

引用:
原帖由 mhz 於 2022-9-30 16:12 發表
咁既放寬有咩用?
有,結婚可以廿圍

引用:
原帖由 口琴 於 2022-9-30 16:13 發表

岩岩先開始搞小朋友....

睇黎要等小朋友打到一定% 或小朋友點都唔打...先有機會取消...

邊樣都好, 最緊要快D 取消限制....  太麻煩了~  遊客黎到都覺得怪喇~ 去到邊到掃QR Code ...真係打卡咩
應該放寬到要除口罩活動既地方先要掃QR

引用:
原帖由 falconV8 於 2022-9-30 16:27 發表
進一歩放寬, 飲食業喜訊。
如果十日感染人數跌一半就再放寬

引用:
原帖由 zxcvv 於 2022-9-30 16:31 發表

要中都已經中晒, 仲封黎做乜 小弟自己都有做統計, 十天平均, 傳染率已跌至0.97, 對上發生呢件事已經係三月尾
0.7咋,十日前6千幾,E加4千

引用:
原帖由 LT311 於 2022-9-30 17:12 發表
取消晒佢好過啦, 真係多鬼魚
等群體免疫?

引用:
原帖由 ballking118 於 2022-9-30 17:12 發表

中完可以再中是常識

你岩岩深山出來?
好似流感咁,身體弱既年年中2,3次。中唔係問題,死亡率低就OK

引用:
原帖由 lmao 於 2022-9-30 17:43 發表

鬼佬on9姐
佢地有民主自由,話唔打就唔打,又上街又搶物資。好自由架。

引用:
原帖由 samsunlg 於 2022-9-30 18:13 發表

澳門防疫做得好好,只要繼續封,就係完美,不要過去累人
由得佢同大6做內循環,香港有藉口發賭牌,俾香港班賭鬼自己內循環

引用:
原帖由 anish01 於 2022-9-30 18:13 發表

任何傷病都會有後遺症,我上次大感冒後引至喉嚨敏感,咪咳足三個月,我中新冠反而唔覺得有後遺症,呢個病毒傳染力咁高,除非學大陸封城清零手段,否則好難避開,再中都冇辦法,只好準時打疫苗!
預左半年一針
後遺症係有,但唔多。4-5百萬人中,有幾多個長新冠丫。好多仲係短期出現,幾個月後就冇左

引用:
原帖由 小魚電腦公司 於 2022-9-30 18:26 發表

數咩據

當初一百幾十要生要死, 兒家每日幾千放寛呢樣個樣.

數據係要來吹的.
你講果D係數字唔係數據。數據係分折數字後得出。
同樣一千宗,如果上升緊,估唔到頂,仲加上3日翻倍上。
但從1萬穩步向下跌至1千,仲驚?

引用:
原帖由 kklkenny 於 2022-9-30 18:42 發表

贊成已打三針人仕完全解除所有防疫令,以作為獎勵
我打左四針,加多少少獎勵

引用:
原帖由 chiangmaiwolf 於 2022-9-30 21:36 發表

香港2月,3月
禁堂食
停學
大部份人WRH
確疹者全部要隔離
但日日幾萬宗

而家
乜都放寬,日日都只是幾千宗
這不是群體免疫,是甚麼?
神積?
有幾個原因既
病毒變種後本身弱左。之前BA2, 依家BA4同5,唔同左。
打針人數多左好多。
中既人數又多左。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]