• 瀏覽: 59,327
  • 回覆: 196
  • 追帖: 1
+3
引用:
原帖由 marcominnie 於 2022-9-30 16:01 發表
取消疫苗通行證先有用
岩岩先開始搞小朋友....

睇黎要等小朋友打到一定% 或小朋友點都唔打...先有機會取消...

邊樣都好, 最緊要快D 取消限制....  太麻煩了~  遊客黎到都覺得怪喇~ 去到邊到掃QR Code ...真係打卡咩

12人無用啦, 出國消費吧.

引用:
原帖由 anish01 於 2022-9-30 16:13 發表

全世界除咗有自閉地區絕大部份國家都在防疫放寬同開放通關,香港重唔跟上就似龜免賽跑包晒尾死硬,我估好快會轉0+0!
香港可能需要多謝國家俾香港躺平!
大陸其實都開放緊...不過慢慢開...

引用:
原帖由 心中有真善美 於 2022-9-30 16:12 發表

唔通等你幫襯咩!再唔開香港就死,你冇人冇物咪返屋企食自己囉!
支持好似三亞同成都咁,實施全民檢測配合停工停學停交通工具同禁足。唔清零既話諗唔到有可能性內地會同你通關,人地幾千單都已經封城。香港夠膽死日日幾千單都仲放寬,人地點會同你通關?

進一歩放寬, 飲食業喜訊。

引用:
原帖由 淡忘之音 於 2022-9-30 15:36 發表
唔禁堂食壓疫情不得止仲要繼續放寬,睇黎已經下定決心躺平
要中都已經中晒, 仲封黎做乜 小弟自己都有做統計, 十天平均, 傳染率已跌至0.97, 對上發生呢件事已經係三月尾

已打3針,但係都想快啲取消埋疫苗通行證?

引用:
原帖由 口琴 於 2022-9-30 16:13 發表

岩岩先開始搞小朋友....

睇黎要等小朋友打到一定% 或小朋友點都唔打...先有機會取消...

邊樣都好, 最緊要快D 取消限制....  太麻煩了~  遊客黎到都覺得怪喇~ 去到邊到掃QR Code ...真係打卡咩

引用:
原帖由 心中有真善美 於 2022-9-30 16:12 發表

唔通等你幫襯咩!再唔開香港就死,你冇人冇物咪返屋企食自己囉!
大細所吹。

其他大國都開放,您封啲遊客咪唔黎玩囉,遲早瓜,邊有咁多錢燒

引用:
原帖由 skwongskwong 於 2022-9-30 16:17 發表

大陸其實都開放緊...不過慢慢開...
我覺得大陸未有條件開放,香港2月份第五波疫情己做成6成人中招,有足夠羣體免疫,老人接種疫苗去到9成,但大陸就抗體同老人接種率不足,一趟平可能會似香港第五波疫情咁大爆發醫療系統成受不了,會死得人多,香港就唔同,就算每日多人染疫但住院重症人數一直減少!

引用:
原帖由 123火車頭 於 2022-9-30 15:30 發表
是否已經行躺平政策
係完全唔理,人都走埋,何止躺平

引用:
原帖由 大口Sam 於 2022-9-30 15:57 發表
有改善而放寬,好事,唔係叫躺平。到變差時就收緊。
點樣先係變差?中招必死為差嗎?

引用:
原帖由 ballking118 於 2022-9-30 16:07 發表
共存L要死唔比佢去咩

衹希望死的都是共存L及其家人
你放心,佢哋家人點樣死,佢哋都唔會關心,到佢哋自己死先會叫救命

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]