• 瀏覽: 59,326
  • 回覆: 196
  • 追帖: 1
+3
引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2022-9-30 15:32 發表
食飯可以12人一枱
依家有幾何十二人家庭或朋友坐埋一齊食飯?
至於擺酒就唔好咁縮骨,坐鬆啲十人一枱啦。

班餐飲業好快會話幫唔到  

引用:
原帖由 skwongskwong 於 2022-9-30 15:59 發表

去澳門唔知係米0+3呢...
澳門行政長官賀一誠今日(24日)公布,內地政府批准恢復電子簽證,以及內地旅行團訪澳。他表示,目前評估恢復旅行團需時至少一個月籌備,現需與內地旅行社及有關方面商討,料最快11月有旅行團前往澳門。
對於本港放寬入境檢疫至「0+3」,賀一誠則指不作任何評論,強調澳門沒有條件「躺平」。澳門政府評估內地客源最重要,檢疫安排要與中央一致,本港旅客入境澳門維持「7+3」檢疫政策,並無條件放寬。倘若內地調整海外入境防疫措施,澳門會同日同步跟隨。

原文網址: 澳門疫情|內地赴澳旅行團料11月復辦 港人入境維持「7+3」檢疫 | 香港01 https://www.hk01.com/article/818 ... utm_medium=referral

引用:
原帖由 6674 於 2022-9-30 16:02 發表

去酒店擺酒,都係十人一枱

要training嘅繼續唔好出街,外面8人還是12人一枱同佢地無關係

力度唔夠 

共存L要死唔比佢去咩

衹希望死的都是共存L及其家人

引用:
原帖由 6674 於 2022-9-30 16:02 發表

50,60,70年代家庭,,都係生好多個,開枝散葉,2圍都未必夠坐

引用:
原帖由 ballking118 於 2022-9-30 16:03 發表

澳門行政長官賀一誠今日(24日)公布,內地政府批准恢復電子簽證,以及內地旅行團訪澳。他表示,目前評估恢復旅行團需時至少一個月籌備,現需與內地旅行社及有關方面商討,料最快11月有旅行團前往澳門。
對於本港放寬入境檢疫至「0+3」,賀一誠則指不作任何評論,強調澳門沒有條件「躺平」。澳門政府評估內地客源最重要,檢疫安排要與中央一致,本港旅客入境澳門維持「7+3」檢疫政策,並無條件放寬。倘若內地調整 ...
咁就真係有排等了.....

唔係有個四人限聚令, 而家冇左

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2022-9-30 15:32 發表
食飯可以12人一枱
仲要出示檢測棒嗎?

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2022-9-30 16:07 發表

50,60,70年代家庭,,都係生好多個,開枝散葉,2圍都未必夠坐
未打齊三針既唔黎得, 咪夠坐囉

咁既放寬有咩用?

引用:
原帖由 skwongskwong 於 2022-9-30 15:56 發表

你唔躺平..但你左鄰右里全部躺平...你都要被迫躺平啦...有咩計
全世界除咗有自閉地區絕大部份國家都在防疫放寬同開放通關,香港重唔跟上就似龜免賽跑包晒尾死硬,我估好快會轉0+0!
香港可能需要多謝國家俾香港躺平!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]