• 瀏覽: 59,471
  • 回覆: 196
  • 追帖: 1
+3
引用:
原帖由 ballking118 於 2022-9-30 17:22 發表

英美有人中完4次

頂唔住後遺症,情願自殺
任何傷病都會有後遺症,我上次大感冒後引至喉嚨敏感,咪咳足三個月,我中新冠反而唔覺得有後遺症,呢個病毒傳染力咁高,除非學大陸封城清零手段,否則好難避開,再中都冇辦法,只好準時打疫苗!

引用:
原帖由 一點兩點 於 2022-9-30 15:26 發表
衞生防護中心總監徐樂堅今日(30日)表示,過去一星期疫情穩定,本地個案每日約3500宗至4020宗,平均3700宗左右,輸入個案過去幾個星期117至245宗

...
再吾躺平,個個餓死。伊家物競天擇,死吾去都係精英

引用:
原帖由 Morningsky 於 2022-9-30 15:55 發表
駛乜理躺唔躺平呢?清零L自己以身作則咪得囉,記住出街帶兩個口罩,出街食飯最多一檯坐八個,日日聊鼻,最最最緊要唔好去外地玩!!!!!

千祈唔好享受放寬帶來的好處,要以己律人緊守崗位,唔好詐詐帝帝學人地"躺平"呀!有報應架知冇?
流感清吾到零

引用:
原帖由 marcominnie 於 2022-9-30 16:01 發表
取消疫苗通行證先有用
冇錯了,打吾打疫苗自由,死咗冇賴政府就得

引用:
原帖由 Morningsky 於 2022-9-30 14:55 發表
駛乜理躺唔躺平呢?清零L自己以身作則咪得囉,記住出街帶兩個口罩,出街食飯最多一檯坐八個,日日聊鼻,最最最緊要唔好去外地玩!!!!!

千祈唔好享受放寬帶來的好處,要以己律人緊守崗位,唔好詐詐帝帝學人地"躺平"呀!有報應架知冇?
十分有道理
有打針己經去不到王全路
躺不躺不重要
最重要不再會重症加重醫療
最好情況真係家居隔離也不怕影響人地
全部人打哂針
就算比人傳染真系好似傷風流鼻水的情況
食幾粒藥好番

清零L要即刻反大6住先得
己經躺平在佢地眼前
搵件罩袍先出得街
周圍許多新冠病毒

進一歩放寬做得好好,從序漸進,因應當前環境作出適當調整,又有數據支持,醫療系統不會崩潰,市民接種疫苗率高,唔早唔遲,時間啱啱好。

引用:
原帖由 skwongskwong 於 2022-9-30 14:56 發表

你唔躺平..但你左鄰右里全部躺平...你都要被迫躺平啦...有咩計
剛剛又新外傭反來
仲星期日去跳街舞反來
反來仲咳

引用:
原帖由 frankie_123. 於 2022-9-30 18:20 發表
進一歩放寬做得好好,從序漸進,因應當前環境作出適當調整,又有數據支持,醫療系統不會崩潰,市民接種疫苗率高,唔早唔遲,時間啱啱好。
數咩據

當初一百幾十要生要死, 兒家每日幾千放寛呢樣個樣.

數據係要來吹的.

唔跟國策清零 曱甴最開心

引用:
原帖由 Morningsky 於 2022-9-30 15:55 發表

清0L自己以身作則應該是移居大6,被人封鎖就舒服哂

引用:
原帖由 楊鉅祥 於 2022-9-30 16:04 發表
要training嘅繼續唔好出街,外面8人還是12人一枱同佢地無關係
清0L要試下返大6被人封鎖先啱

引用:
原帖由 鼠貓 於 2022-9-30 17:12 發表

你放心,佢哋家人點樣死,佢哋都唔會關心,到佢哋自己死先會叫救命
以我所知,香港政府最高級官員政務司中過招
根據你嘅慨念
好快輪到全球死剩嗰d清OL,做任何一個地方最高級領導、高官
恭喜你,你全家人萬年不死

疫苗L防疫L好嬲好嬲

引用:
原帖由 巴黎簽左個癈人 於 2022-9-30 17:47 發表

一定要經過呢個階段架啵,除非永久封國。
正解,火鳳凰重生!
一係就封關數以十年計

政府鼓勵市民接種疫苗,成效顯著,現在接種疫苗率高,就算每日幾千宗中招,也不致醫療系統崩潰。因應當前環境作出適當調整,從序漸進放寬,唔早唔遲,時間啱啱好。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]