• 瀏覽: 49,338
  • 回覆: 359
+4
引用:
原帖由 1000day 於 2022-9-30 13:47 發表
7名西醫涉嫌合共濫發約2萬張「免針紙」被捕,消息指,850名持有「免針紙」公務員當中,約300張由上述7名西醫發出。公務

看來又一班黃 ...
優秀人才入去通下渠

應該立即追本這300個公務員,但我相信很難炒,個個話打針心口痛,跟住就唔打,去果d開醫生紙,最後就會不了了之。

引用:
原帖由 touya08 於 2022-9-30 14:19 發表
追責同解僱差好遠喎, 唔好追責啦, 全部解僱吧
對丫 不要追責啦 直接炒啦….因為追責只會比借口他們,他們大把借口…心口痛丫,唔舒服丫,一大堆借口

引用:
原帖由 launch_date 於 2022-9-30 14:21 發表
???無理解僱??

醫生開得,就有理由架啦,唔通照打針咩~~~

醫生理由,可能係支針「所有人都唔應該打」呢
咁咪唔洗問病人就可以開囉

係呀,可能所有人都唔應該打架
已非緊急,FDA只批支針「緊急用」
你做老闆就好,咁易信醫生紙
去搵醫生講句腸胃炎可以攞幾日價,人工照出。

好多機構只信政府醫生紙,你唔知點解

今次裝彈弓成功

引用:
原帖由 靚c9 於 2022-9-30 14:20 發表

手畜自己報名
天材仲要做政府工
你睇睇之前果位「顏無J」就知政府某D精英幾天才

即炒啦

引用:
原帖由 ballking118 於 2022-9-30 15:18 發表

而家係醫生失德
病人串通醫生犯法

你搞L清楚未?

如果有牌可以隨便簽名當合理,就不會咁多工程師比人捉貪污犯法簽名偷工減料工程,情況一樣
直接抄啦…..打枝針都周圍找醫生開醫生紙,周身病去醫院訓啦!

點解唔公佈邊個部門,睇吓邊個部門最多人😬

引用:
原帖由 1000day 於 2022-9-30 13:47 發表
7名西醫涉嫌合共濫發約2萬張「免針紙」被捕,消息指,850名持有「免針紙」公務員當中,約300張由上述7名西醫發出。公務

看來又一班黃 ...
好!將呢班死黃曱甴🪳公墓園連根拔起,成個曱甴竇剷晒佢,還香港清淨👍

又增300個空缺
真心留港的人福音

引用:
原帖由 ballking118 於 2022-9-30 15:18 發表

而家係醫生失德
病人串通醫生犯法

你搞L清楚未?

如果有牌可以隨便簽名當合理,就不會咁多工程師比人捉貪污犯法簽名偷工減料工程,情況一樣
吊得好

垃圾公墓猿打枝針都唔敢,炒晒班仆階啦

比利馮要避上賭船?!

咪又係要打針,齊3針仲要等4個月,點返工呀?🤭

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]