• 瀏覽: 25,638
  • 回覆: 154
引用:
原帖由 ballking118 於 2022-9-30 10:57 發表

CIA 算不算商務?
來派$比曱甴暴動?
所以要香港取消中國國安法先有生意囉,爛鬼商界淨係識獵巫,你夠膽就提呢個意見。

外國人其實好窮

其實做啲平價團都可以,每名遊客三餐“保証”食到“香港馳名兩餸飯” (16元成本),可在旅巴內清靜享用美食,都係selling point,促進經濟又可為香港日後兩餸飯奠定為香港特色之一,這項,日後可以在各大宣傳香港旅遊時註明一下

局長真英明,又出糧

引用:
原帖由 隔夜忠心的馬 於 2022-9-30 10:52 發表
巳安排聖誕節外游,也希望多番D旅行社提供選擇,較大機會去日本。
去食核食?

到現在部分香港人同香港政府都戇撚鳩鳩!香港有今日嘅發展因為背靠大陸,  一日唔通關大陸香港都冇運行, 就算通咗關都睇下阿爺幫唔幫你. 你估啲外國佬嚟投資香港真係貪香港香呀?

引用:
原帖由 siuhung 於 2022-9-30 09:42 AM 發表
唔使急,遲下應該好人歐洲人來港過冬架喇,佢哋慳到嘅電費已經夠旅遊渡假過埋冬呀!
就算喺。都走去亞洲其他國家啦。
南韓,日本,台灣,菲律賓,新加坡。人地一落地就可以去玩。

引用:
原帖由 onnam 於 2022-9-30 09:23 發表
【本報訊】港府放寬入境檢疫措施至「0+3」後,訪港人數未見飆升,當中以內地訪客佔最多,其他海外訪客僅多了50人。旅遊業界坦言,至今沒有一個外地旅行團成團來港,「真係零」,相信只有取消3日醫學觀察、即入境「0+0」才能增加訪港的吸引力。

係啲旅行社唔識搞噱頭啫!

旅客最鐘意睇特色野或遺跡,旅行團可以去睇珍寶遺址、尖沙咀死城等等。

食物就可以品嚐香港名物兩餸飯,比旅客自己排隊揀餸同打卡, ...
由0人升到50人係無限大增長,由1人升到50人係50倍增長。放寬入境檢疫措施得到實質性嘅成效,特區好嘢,加超好嘢!

唔好黎,唔想咁多無謂人黎香港,阻住晒

引用:
原帖由 divtssds01 於 2022-9-30 11:37 發表
唔好黎,唔想咁多無謂人黎香港,阻住晒
樂得清修

引用:
原帖由 ken-man 於 2022-9-30 11:37 發表

就算喺。都走去亞洲其他國家啦。
南韓,日本,台灣,菲律賓,新加坡。人地一落地就可以去玩。
大把歐洲佬在芭提雅開心緊呀, 嚟香港做乜?去到邊, 都嘟安心出行?!

引用:
原帖由 猩猩老闆 於 2022-9-30 11:37 發表

由0人升到50人係無限大增長,由1人升到50人係50倍增長。放寬入境檢疫措施得到實質性嘅成效,特區好嘢,加超好嘢!
大增50人咁多

嚇死人咩

引用:
原帖由 ballking118 於 2022-9-30 13:24 發表

大增50人咁多

嚇死人咩
真係值得食三手飯賀一賀佢

引用:
原帖由 猩猩老闆 於 2022-9-30 13:26 發表

真係值得食三手飯賀一賀佢
老細, 乜好唔掂咩?要食三手飯?

多謝清零派啦

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]