• 瀏覽: 25,670
  • 回覆: 154
引用:
原帖由 onnam 於 2022-9-30 09:43 發表

點解唔去日本或新加坡?
講真, 對旅客黎講,  0+3  或有任何限制(疫苗通行證, 安心+ 口罩令), 都唔會黎HK 玩住  

咁Q 煩, 大把地方去喇
日本, 泰國, 新咖波

人家簡單好多~  洗Q 咁多麻煩野~  

只有取消所有多魚限制, 0+0 回復正常先有用~

30幾度戴住口罩+安心出行, 影張相一班人戴住口罩?on9先來玩。
因為生意來香港就冇法子姐。

引用:
原帖由 onnam 於 2022-9-30 10:36 發表

商務可能有香港份。
旅遊呢⋯⋯⋯真係鐘意嚟戴口罩行街,同食兩餸飯飯盒?
商務係來賺香港人$$

唔係比$香港人賺

傻西共存L先會覺得可以方便呢D商務,有$揾,加強管制,商務人士一樣餓狗搶屎來

都on9,係人都知大陸旅客佔絕大部分,你通國際關唔通大陸關,而家走黎嘈話無旅客,係咪低B?

引用:
原帖由 cannabisbaby 於 2022-9-30 10:45 發表

0+3唔得咪下個月0+0囉……唔通學大陸乜q都一刀切呀?咪盞畀刁民diu.......
問題係香港嘅客人本來都係大陸客最多
西人大豪客金融海嘯之後都冇喇
你係咁開放其實想畀邊個人嚟?畀嗰啲本來都唔存在嘅西方大豪客?定係俾南亞人過嚟?抑或方便自己去旅行?
到時如果0+0都係冇人過來,你係咪要求香港加入英聯邦,設立紅燈區,同埋要引入美國駐軍,仲要取消中國國安法,等香港做返以前嘅間諜之都?

引用:
原帖由 cannabisbaby 於 2022-9-30 10:45 發表

0+3唔得咪下個月0+0囉……唔通學大陸乜q都一刀切呀?咪盞畀刁民diu.......
遊客可唔可以豁免戴口罩?

引用:
原帖由 泛民之星陳盲刎 於 2022-9-30 10:48 發表

問題係香港嘅客人本來都係大陸客最多
西人大豪客金融海嘯之後都冇喇
你係咁開放其實想畀邊個人嚟?畀嗰啲本來都唔存在嘅西方大豪客?定係俾南亞人過嚟?抑或方便自己去旅行?
到時如果0+0都係冇人過來,你係咪要求香港加入英聯邦,設立紅燈區,同埋要引入美國駐軍,仲要取消中國國安法,等香港做返以前嘅間諜之都?
國內要清零,點會冒險放人嚟香港旅行,然後有機會帶咗d病毒返去?

引用:
原帖由 onnam 於 2022-9-30 10:36 發表

商務可能有香港份。
旅遊呢⋯⋯⋯真係鐘意嚟戴口罩行街,同食兩餸飯飯盒?
老實講啦,真係有幾多隻歐豬會專程黎香港旅遊丫,最多咪玩三、兩日,反而借商務順路玩下就更多,幾年的疫情影響著歐洲經濟發展,依家疫情有少少好轉,歐豬仲唔乘機黎香港搵機遇咩?順便過冬就最理想啦,邊搵錢邊享受丫嘛,而果D旅遊勝地,又可唔可以邊搵邊嘆丫?

引用:

到0+0都唔得時
是不是要每位旅客派一萬蚊消費券吸引佢來?

巳安排聖誕節外游,也希望多番D旅行社提供選擇,較大機會去日本。

引用:
原帖由 onnam 於 2022-9-30 10:50 發表

國內要清零,點會冒險放人嚟香港旅行,然後有機會帶咗d病毒返去?
你香港開口話要跟返內地政策,實有人幫。
香港而家嗰啲核酸檢測都離曬譜,有乜理由二百四十蚊一劑?
我上次喺深圳做單管都只係收十六蚊人仔。

根本成班官同埋商界自己想去旅行,所以死牛一邊頸。

引用:
原帖由 siuhung 於 2022-9-30 10:50 發表

老實講啦,真係有幾多隻歐豬會專程黎香港旅遊丫,最多咪玩三、兩日,反而借商務順路玩下就更多,幾年的疫情影響著歐洲經濟發展,依家疫情有少少好轉,歐豬仲唔乘機黎香港搵機遇咩?順便過冬就最理想啦,邊搵錢邊享受丫嘛,而果D旅遊勝地,又可唔可以邊搵邊嘆丫?
香港有啲乜嘢商務?
大陸又唔通。

引用:
原帖由 泛民之星陳盲刎 於 2022-9-30 10:55 發表

香港有啲乜嘢商務?
大陸又唔通。
CIA 算不算商務?
來派$比曱甴暴動?

從來沒有盡力清零,然後話清唔到,唯有通外國,通唔到大陸架喇

根本無做好

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]