• 瀏覽: 25,636
  • 回覆: 154
引用:
原帖由 eric1966 於 2022-9-30 10:12 發表
大陸矯枉過正, 蛇都死啦
靠香港自己邊有吸引力架, 
以前都系泥香港順便入大陸玩, 家陣大陸動不動就封, 
一封所有野都話有菌, 要掉晒佢, 
再高價買佢D食物, 日用品, 直至到你錢洗晒, 快要爆, 先至放監
然後高調話全靠封控, 疫情受到控制, 
昆晒你D錢仲要多謝佢措施有效, 問你死未 !
最尾講中哂

引用:
原帖由 奇異果博士 於 2022-9-30 10:21 發表

到發現大量輸入個案,一日死百幾人嘅時候,又會係同一班人同傳媒出嚟插政府把關不力,過去25年見唔少呢啲情況😡
最新死亡率係不足0.1%,
要一日死300人,
即係要每日感染數字達300000人。

引用:
原帖由 onnam 於 2022-9-30 09:53 發表

咁點解唔去日本、新加坡、澳洲、紐西蘭、西班牙、意大利、希臘、冰島、泰國⋯⋯⋯⋯⋯
點解師兄你咁很灰架,一D正能量都冇,連幫香港打下氣的心態都冇埋!
仲竟然叫班歐豬去返歐洲「過冬」,係咪已經失理智啊?

引用:
原帖由 onnam 於 2022-9-30 09:23 發表
【本報訊】港府放寬入境檢疫措施至「0+3」後,訪港人數未見飆升,當中以內地訪客佔最多,其他海外訪客僅多了50人。旅遊業界坦言,至今沒有一個外地旅行團成團來港,「真係零」,相信只有取消3日醫學觀察、即入境「0+0」才能增加訪港的吸引力。

係啲旅行社唔識搞噱頭啫!

旅客最鐘意睇特色野或遺跡,旅行團可以去睇珍寶遺址、尖沙咀死城等等。

食物就可以品嚐香港名物兩餸飯,比旅客自己排隊揀餸同打卡, ...
其實有幾多會豪洗咖外國旅客會黎香港?

引用:
原帖由 siuhung 於 2022-9-30 10:24 發表

點解師兄你咁很灰架,一D正能量都冇,連幫香港打下氣的心態都冇埋!
仲竟然叫班歐豬去返歐洲「過冬」,係咪已經失理智啊?
去日本、新加坡、澳洲、紐西蘭、泰國囉。

港元同美元掛鈎變相香港野貴……仲嚟香港?

香港有咩好玩? 指意鬼佬遊客幫香港經濟係一個笑話

引用:
原帖由 onnam 於 2022-9-30 10:27 發表

去日本、新加坡、澳洲、紐西蘭、泰國囉。
加埋香港好唔好?
睇下香港舉辦個經濟論壇,即使新加玻同一日舉辦經濟論壇,香港果個都有200間公司派代表參與,且不乏公司主席,就知道香港仲有吸引力啦!
比多D信心香港啦,香港係要正能量嘅!

何止象徵式,直頭抽象式

日日轉,跟唔到

香港不嬲得大6佬黎. 主要係買野 觀乜7光呀. 觀光只係搭單.
外國人黎過一次 唔再黎都好撚正常.

香港又冇陽光海灘,鬼佬寧願去泰國周邊d島仔啦.

引用:
原帖由 onnam 於 2022-9-30 09:23 發表
【本報訊】港府放寬入境檢疫措施至「0+3」後,訪港人數未見飆升,當中以內地訪客佔最多,其他海外訪客僅多了50人。旅遊業界坦言,至今沒有一個外地旅行團成團來港,「真係零」,相信只有取消3日醫學觀察、即入境「0+0」才能增加訪港的吸引力。

係啲旅行社唔識搞噱頭啫!

旅客最鐘意睇特色野或遺跡,旅行團可以去睇珍寶遺址、尖沙咀死城等等。

食物就可以品嚐香港名物兩餸飯,比旅客自己排隊揀餸同打卡, ...
政府現在躺平係愚蠢至極

引用:
原帖由 siuhung 於 2022-9-30 10:33 發表

加埋香港好唔好?
睇下香港舉辦個經濟論壇,即使新加玻同一日舉辦經濟論壇,香港果個都有200間公司派代表參與,且不乏公司主席,就知道香港仲有吸引力啦!
比多D信心香港啦,香港係要正能量嘅!
商務可能有香港份。
旅遊呢⋯⋯⋯真係鐘意嚟戴口罩行街,同食兩餸飯飯盒?

0+0, 下年第二季會有.

不過都不改未來將要行的路.

傻L

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]