• 瀏覽: 25,635
  • 回覆: 154
人哋台灣0+7。都比入餐廳啦

引用:
原帖由 Boop-boop 於 2022-9-30 09:58 發表
要直至唔使帶口罩至會有遊客嚟,一落機見到個個帶口罩,自己又要帶已經唔開胃
地球上已經唔多國家戶外戶內都要戴口罩,
咁嚟香港戴口罩行街都係一個特別的旅遊體驗。

引用:
原帖由 ballking118 於 2022-9-30 09:55 發表
DKLM

之前共存L嘈到拆天,話放寬可以靠西人救經濟

原來呃9人
佢哋要求0 + 0

大陸矯枉過正, 蛇都死啦
靠香港自己邊有吸引力架, 
以前都系泥香港順便入大陸玩, 家陣大陸動不動就封, 
一封所有野都話有菌, 要掉晒佢, 
再高價買佢D食物, 日用品, 直至到你錢洗晒, 快要爆, 先至放監
然後高調話全靠封控, 疫情受到控制, 
昆晒你D錢仲要多謝佢措施有效, 問你死未 !

根本成單野是給班有錢佬及公務員去外國玩

引用:
原帖由 raywing86 於 2022-9-30 10:08 發表
美食之都咼
區區都有幾十間兩餸飯,每間有十幾廿款餸,點會唔係美食之都?

買到機票咩??

引用:
原帖由 Henrywu18 於 2022-9-30 09:31 發表
開始左幾日就有至奇怪
方向就係咁架啦

引用:
原帖由 Henrywu18 於 2022-9-30 09:31 發表
開始左幾日就有至奇怪
又係啲香港啲垃圾傳媒以偏蓋全嘅報道手法😡

放心啦........
好快會0+0
睇下粉報同痕會日日唱雙簧就知

引用:
原帖由 onnam 於 2022-9-30 10:10 發表

佢哋要求0 + 0
0+0救經濟都是呃9人

一來西人而家都窮,經濟唔好,又點旅遊?
二來,平時無事時,西人佔旅客比例又低

救香港,衹有清零通大陸才有出路,呢一點係D曱甴共存L唔想,牠們想攬炒,躺平令香港變疫區,咁就唔使通大陸,目的和黑暴港獨時一樣

常識話我知,和曱甴反轉做就是對,希望政府能做到

引用:
原帖由 siuhung 於 2022-9-30 09:42 發表
唔使急,遲下應該好人歐洲人來港過冬架喇,佢哋慳到嘅電費已經夠旅遊渡假過埋冬呀!
👍師兄well said😂

外國人不興旅遊團
多數自由行

引用:
原帖由 onnam 於 2022-9-30 09:23 發表
【本報訊】港府放寬入境檢疫措施至「0+3」後,訪港人數未見飆升,當中以內地訪客佔最多,其他海外訪客僅多了50人。旅遊業界坦言,至今沒有一個外地旅行團成團來港,「真係零」,相信只有取消3日醫學觀察、即入境「0+0」才能增加訪港的吸引力。

係啲旅行社唔識搞噱頭啫!

旅客最鐘意睇特色野或遺跡,旅行團可以去睇珍寶遺址、尖沙咀死城等等。

食物就可以品嚐香港名物兩餸飯,比旅客自己排隊揀餸同打卡, ...
見到佢又要計呢班死乞兒,日日R爛腳,快啲執柒咗佢啦。

引用:
原帖由 阻住地球轉 於 2022-9-30 09:52 發表

0+3又話唔夠,要變0+0
呢D咪叫貪得無厭囉
0+0都唔得,就要變0-7?
到發現大量輸入個案,一日死百幾人嘅時候,又會係同一班人同傳媒出嚟插政府把關不力,過去25年見唔少呢啲情況😡

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]