• 瀏覽: 68,305
  • 回覆: 119
+2
用假針紙即係行使偽造文書。拉得

引用:
原帖由 ballking118 於 2022-9-30 06:51 發表

全部炒

做假的已經犯法

真的,既然身體唔好,就好好返屋企休養,工作唔啱佢
虛假文書,一經定罪最高入獄14年。公務員知法犯法,睇下點處理?

香港有二萬幾人犯上使用虛假文書,促請政府嚴肅處理,以正法紀。

引用:
原帖由 伍皓昌 於 2022-9-30 13:38 發表

請提出藥物敏感的病歷,
敏感唔係你用口講就係...其他病患亦是一樣
大口玲。我就係証據

引用:
原帖由 kid_a 於 2022-9-30 15:10 發表

要睇佢係咪 "專登"囉...
有D人可能去第二D醫生"補檢" 都拎到免針紙呢...
一百個一百個專登。事後補檢只可免打針。仍要負假文件刑責

引用:
原帖由 Joeycky 於 2022-9-30 20:33 發表
香港有二萬幾人犯上使用虛假文書,促請政府嚴肅處理,以正法紀。
贊成,要查就唔該執法部門全部二萬幾人都要查!

批准使用虛假文書係咪都應拉?... 

有關職位空缺,會有好多人去填補

打柴三百

政府內裡「無間道」何其多,可能所謂「嚴肅處理」上級同樣屬於「黃族」,事件最終或者不了了之。

引用:
原帖由 自脫胸圍屈.非禮 於 2022-9-30 06:38 發表
近日先後有七名私家醫生涉嫌濫發俗稱「免針紙」的新冠疫苗接種醫學豁免證明書被捕,政府早前宣布逾二萬張涉事的免針紙將於下月十二日失效。《星

約300公務員揭持「7醫」免針紙?

有幾嚴呀?! 條科文比利犬都未有事

引用:
原帖由 小魚電腦公司 於 2022-9-30 06:47 發表
有的是真,有的是假

點分辦
政府話你知唔想分 亦唔想見到有  
咁樣白色恐怖 你係醫生仲敢唔敢發

引用:
原帖由 睇天做人 於 2022-10-1 05:59 發表
有幾嚴呀?! 條科文比利犬都未有事
FEHD 科文 Billy Fung 有免針紙

手jokes起碼能玩咗政府一排,又贏咗。😭😭😭

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]