• 瀏覽: 14,732
  • 回覆: 55

近年不少父母為讓子女有更佳的成長環境而移民海外,一名港媽發文訴說,一家三口正計劃移民英國,已辦理簽證,丈夫卻臨時表示「唔想去」,著她和6歲兒子先赴英國;夫婦突然要分隔二地,由她獨力照顧6歲兒子及面對新環境,她擔心難以應付,正猶豫應否起行。

https://skypost.ulifestyle.com.hk/article/3363472/移民英國 ︳一家三口移英老公臨陣退縮 港媽獨力湊6歲兒憂難應付

你老公連大英呢個天堂都唔想去? 你咪同個仔去囉! 搵返個洋人改嫁!

係港女野蠻霸道,定係港男臨陣退縮呀?
留個係香港第日嗰仔回流嗰時都有個照應呀!
大家都係為個仔好啫!
話你知港男以前已經係搶手貨,有埋Bno嗰喲依家仲升埋上海鮮價,地盤都娶金絲貓呀!
機會來就唔好錯過呀!

話你知如果本身搵唔多,嗰老婆又無搵開食既,移民過到去重新來過,你如果重係男人你就仆街啦!

洋人鐘意食海鮮。
佢老公唔去,係對的。

引用:
原帖由 unoteseven 於 2022-9-30 03:22 發表
洋人鐘意食海鮮。
佢老公唔去,係對的。
賣海鮮呢樣嘢我契細佬最熟行

太空人。

引用:
原帖由 FcukHfceddie 於 2022-9-30 07:06 發表

賣海鮮呢樣嘢我契細佬最熟行
佢老公唔想做全全,可以理解

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2022-9-30 01:15 發表

近年不少父母為讓子女有更佳的成長環境而移民海外,一名港媽發文訴說,一家三口正計劃移民英國,已辦理簽證,丈夫卻臨時表示「唔想去」,著她和6歲兒子先赴英國;夫婦突然要分隔二地, ...
咪係以後可以吔洋腸

蠅角成日針對阿爺,反中反到出哂面!有港媽移民蠅角,成功離開西方角家所謂嘅「講共」殘酷政拳,回歸佢哋嘅「炆煮豉油」世界!蠅角應該好歡迎佢哋啩?

西方角家,特別係蠅角大開中門,對呢啲所謂脫離「講共」政拳嘅人,應該當上賓咁招侍先至啱呢?畀屋佢哋住、畀生活津貼、畀免費教育及醫療等等佢哋呀嘛呢?咁先顯得「炆煮豉油」世界嘅可貴呢?

冇理由好似依家咁,過到去乜都係要靠自己搵屋租或買、自己搵工,仲要係做埋啲基層工種,搵唔返自己專業職位;乜都係由頭嚟過,仲要住足五年後等審核入藉?信唔過移民過去嘅人咩?

到步後淨係識收不同嘅費用和稅,一鎊津貼都冇,搵笨咩?對於哪些,立志脫離所謂「講共」政拳嘅人,情何以堪呢?

佢老公醒呀

無綫就唔好死去做2等公民, 去到只能和黑人, 南亞人混在一起,做藍領,地盤或清潔工。

正!

其實香港系世界上最民主的地方,我兩位第第,第一位老婆加埋仔女都系有黃色政治色彩,他卻認為要守法。結果他留在香港租屋住,讓他的太太/子女們攜買樓所有錢移民英國。第二位就買樓帶同2個女移民,但他的仔卻不想去英國做奴隸。在港租屋/打算留港結婚成家。
其實香港這類事件非常普遍,突顯左香港嘅民主。

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2022-9-30 01:15 發表

近年不少父母為讓子女有更佳的成長環境而移民海外,一名港媽發文訴說,一家三口正計劃移民英國,已辦理簽證,丈夫卻臨時表示「唔想去」,著她和6歲兒子先赴英國;夫婦突然要分隔二地, ...
如果只係為個仔教學問題,留香港讀國際學校囉,咁蠢嘅佢哋?

相反一意孤行要去嘅,唔好用個仔過橋,自己隻身飛過去,留兩父子在港,自己去開路,咁先係絕世好媽!

可以買定包炭去BBQ哈哈!

只要肯拋身出嚟做,兩餐絶對冇問題

鍵盤翻頁
左右