• 瀏覽: 125,178
  • 回覆: 601
  • 追帖: 3
+19
引用:
原帖由 bigasss 於 2022-9-29 23:35 發表
臺灣有d係陰廟,會好靈,但呢個世界冇免費午餐
香港人唔知頭唔知路, 分分鐘踩錯廟, 招致殺身之禍!!

引用:
原帖由 奶露神街 於 2022-9-29 23:11 發表
台北龍山寺一名清潔員9月29日下午發現地下室女廁的門無法打開,請保全開門後發現1名女子陳屍在內,死亡多時。女子留下2張紙條寫著「對不起,麻煩你們了,要清理很麻煩」、「請原諒我,不要隨便跟靈界的人溝通」。台媒指,死者是20歲來自香港的鍾姓女學生。

...
師兄唔好咁講,隨時到你出事......
😨😨😨

靈界的人?即是人定靈?

引用:
原帖由 homer201314 於 2022-9-29 23:46 發表

由小到大東方西方都有踩過界而生悲劇,科學世界否定靈界,但東西方都有官方認證的靈異事件報告,靈體遇見之人信,末遇見的人否定,姑勿論相信與否,河水不犯井水無相安無事,何必觸犯,何必連繫?相信的人能接觸是天命,是血緣是修為,靈也分善惡遊靈,做人做事可幫則幫,故意犯之連之是為不智
人既世界並唔係唯一;相信有其他世界, 衹不過人平時被「封印」啫!!

引用:
原帖由 奶露神街 於 2022-9-29 23:11 發表
台北龍山寺一名清潔員9月29日下午發現地下室女廁的門無法打開,請保全開門後發現1名女子陳屍在內,死亡多時。女子留下2張紙條寫著「對不起,麻煩你們了,要清理很麻煩」、「請原諒我,不要隨便跟靈界的人溝通」。台媒指,死者是20歲來自香港的鍾姓女學生。

...
張字條真係死者寫?雖然台灣大部分人都迷信。但唔好有張咁字條就確認自殺,可能比人滅口都唔定

引用:
原帖由 炎夏笨拙的天才 於 2022-9-29 23:52 發表

説也奇怪,有部分人遇危難,有大仙出手相救,有些人遭遇危難,沒四方大神相救,
冥冥中好像有主宰,本人親身經歷過。
願聞其詳??

引用:
原帖由 炎夏笨拙的天才 於 2022-9-29 23:52 發表

説也奇怪,有部分人遇危難,有大仙出手相救,有些人遭遇危難,沒四方大神相救,
冥冥中好像有主宰,本人親身經歷過。
願聞其詳。
😅😅😅

引用:
原帖由 bigasss 於 2022-9-29 23:35 發表
臺灣有d係陰廟,會好靈,但呢個世界冇免費午餐
孤陰不生:同青樓有乜分別?男嫖女賣已經唔止「靈」噉「膚淺」。添香油未?

廿歲女乜係靈都未必知……送佢過去的喊完要收拾心情佢都唔識念……社會虛偽入血入骨。

「不要隨便跟靈界的人溝通」。
冇冇搞錯?
靈界嗰啲係神、鬼之類,唔係人嚟。

引用:
原帖由 productdesigner 於 2022-9-30 00:16 發表

典死?

台灣警方指出,死者是來自香港的鍾姓女僑生(20歲)。警方也在她的背包裡找到證件,現場無打鬥、外力介入跡象,已初步排除他殺。警方勘查後等待司法相驗釐清死因,警方指已聯繫家屬,前來辦理後事。
台灣警方或者忽略咗兇徒有機會從馬桶進出,2019年理大暴動有班曱甴就係捐屎渠離開,佢哋已經有前科🤔

嘥鳩氣啦靈界

引用:
原帖由 tam_n 於 2022-9-30 00:28 發表
「不要隨便跟靈界的人溝通」。
冇冇搞錯?

靈界嗰啲係神、鬼之類,唔係人嚟。
佢可能睇太多幽遊白書果類漫畫🤦🏻‍♂️

老謀就老謀啦⋯不要同靈界靈界溝通?我屌你老啦🖕🏾

引用:
原帖由 阿柒回歸 於 2022-9-30 00:22 發表

願聞其詳??
下班,晚上趕會朋友,匆忙“橫過”馬路。
因為當時距離斑馬線好遠,望左邊,突然右邊7人車殺到,擰轉面已經嚟到我面前,當時好清楚聽見女車主大嗌,
唔夠4分1秒....我整個人響佢車前漂移到車旁,避過一劫。
首先人類仲未進化到快過車速,加上當時我收工好攰....後屘去廟宇問廟祝,員某大神出手相助,但廟祝叫我不要張揚。

係咪自殺

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]