• 瀏覽: 76,859
  • 回覆: 302
+10
引用:
原帖由 owen11223344 於 2022-9-30 06:59 發表

我本人真心唔病得,所以都係俾極權嘅港共政府強制動態清零穩陣,師兄就唔同啦,去享受高尚民主嘅病毒,先係你追求嘅目標
師兄咁唔病得 咁祝你長命百歲

引用:
原帖由 chiangmaiwolf 於 2022-10-1 11:34 發表

閣下所講只講對了一部份
疫苗在2021年初已有
特效藥在2021年尾已有
而不是今日才有
毒性弱的omicron ,2021年尾-2022年初,已是主流病毒株
中國人已落後足足一年有多
https://www.youtube.com/watch?v=-FjJgPhAipo

東門老街實拍

引用:
原帖由 追憶 於 2022-9-29 21:42 發表
深圳福田區、龍華區和皇崗等7區都出現疫情,此前爆發福田區沙尾村出現一宗確診就展開封控引發居民抗議,深圳官方通報指,截至9月29日8時,沙尾東村

爲中國14億人民生命著想,凡重病染疫者,立即人道毀滅,阻止病情發生,直至永久清零。

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 香港神仙 於 2022-10-2 13:28 發表

爲中國14億人民生命著想,凡重病染疫者,立即人道毀滅,阻止病情發生,直至永久清零。
其實有很多需要人道毀滅,不過好多走佬啦

引用:
原帖由 dylan_l 於 2022-10-2 08:19 發表

呢d先係中國人思想
既然如此,中共繼續封關
中國思想特色

提示: 違規內容已被屏蔽
香港人要捱貴機票,都是深圳封區好,唔洗學班7 look出街亂洗錢,支持繼續 training。

引用:
原帖由 owen11223344 於 2022-9-30 06:26 發表
大陸人真係緊鳩張,普通感冒都要搞成咁
普你老尾

引用:
原帖由 追憶 於 2022-9-29 21:42 發表
深圳福田區、龍華區和皇崗等7區都出現疫情,此前爆發福田區沙尾村出現一宗確診就展開封控引發居民抗議,深圳官方通報指,截至9月29日8時,沙尾東村

2022-10-01 07:27來源:          https://m.gmw.cn/2022-10/01/content_1303160546.htm0                                                                                                   

@深圳龍崗公安9月30日通報,9月29日下午,網傳“深圳明天宣布全市靜默3天”信息,引發網民關注。經核,該信息不屬實。
經調查,網民姚某某(男,26歲)為博取關注,一人使用兩個微信號,以對話的方式編造上述不實信息,並截圖發送至微信群;網民李某某(男,30歲)未經核實,將該截圖加工后進行轉發,造成大量傳播。
目前,因散布謠言擾亂公共秩序,姚某某、李某某已被公安機關依法處以行政拘留的處罰。

引用:
原帖由 lcslch 於 2022-9-30 16:52 發表

應該叫上面學下全世界啦,唔好搞死全球經濟啦
歐美死左咁多人,你唔計?

引用:
原帖由 fm701 於 2022-10-3 10:40 發表

歐美死左咁多人,你唔計?
唔打針咪易中嚕,唔通經濟差,大家攬住一齊死咩

引用:
原帖由 lcslch 於 2022-10-2 15:25 發表

中國思想特色
中國人最緊要奴性重

引用:
原帖由 dylan_l 於 2022-10-3 20:57 發表

中國人最緊要奴性重
乜都擦鞋過日子

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]