• 瀏覽: 8,424
  • 回覆: 36
2名警員及1名退休人士涉嫌串謀詐騙,訛稱為香港警務處國家安全處人員及收到內地部門消息,向一名男子指稱他涉嫌詐騙及將被調查

警察冒充國安處人員其實算唔算犯法?都係執法人員啫。

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20220929/bkn-20220929105140308-0929_00822_001.html

呢啲新聞就無人回, 香討真係....

引用:
原帖由 紅蓮不死鳥 於 2022-9-29 17:43 發表
啲小粉紅邊敢出聲

唔怪得咁多電話騙案無人拉 原來香港警察做的 捉幾隻香港警察當大公無私 公正無包庇

引用:
原帖由 tkglobe 於 2022-9-29 18:03 發表

啲小粉紅邊敢出聲
小粉紅已經大把騙子呀頭, 再加埋香港騙子警察。 入來睇都廢事

我好希望祖國派d廣東大學生落黎做警察,由大學一年級開始定時培訓,到畢業就落黎香港入學堂正式受訓,出黎當差,質素先有保証,人工兩三皮,仲有宿舍,吸引力實夠。

攪到個個月都有case,全因俾黃絲抹黑唱衰左警察呢個行業,結果只有d讀書唔成書讀毅進、在學校蝦蝦霸霸的人去考,咁樣點會唔出事?而家個個月都有警察犯事,就算愛國港人,都會同呢d低質警打交道,到時被騙、被玩,就是倒國家米,希望國家要正視呢個問題,始終警察是保護國家安全的前線,如果質素係咁樣,國家安全都會受威脅

引用:
原帖由 桃花賭主 於 2022-9-29 18:29 發表
我好希望祖國派d廣東大學生落黎做警察,由大學一年級開始定時培訓,到畢業就落黎香港入學堂正式受訓,出黎當差,質素先有保証,人工兩三皮,仲有宿舍,吸引力實夠。

攪到個個月都有case,全因俾黃絲抹黑唱衰左警察呢個行業,結果只有d讀書唔成書讀毅進、在學校蝦蝦霸霸的人去考,咁樣點會唔出事?而家個個月都有警察犯事,就算愛國港人,都會同呢d低質警打交道,到時被騙、被玩,就是倒國家米,希望國家要正視呢個問 ...
四五十歲甚至退休警都一大堆犯法
由幾十年前已經比人唱衰?

引用:
原帖由 紅蓮不死鳥 於 2022-9-29 17:43 發表
可能怕了。

有冇呃到錢先?

這些不但只是枯枝.....   

公正 無包庇

呢排收咁多電騙電話
唔知有幾多係香港騙子警察做的

引用:
原帖由 沙填入臀門. 於 2022-9-29 22:23 發表
公正 無包庇
一年平均有幾多警察被捕?

樹大有枯枝

引用:
原帖由 桃花賭主 於 2022-9-29 18:29 發表

攪到個個月都有case,全因俾黃絲抹黑唱衰左警察呢個行業,結果只有d讀書唔成書讀毅進、在學校蝦蝦霸霸的人去考,咁樣點會唔出事?而家個個月都有警察犯事,就算愛國港人,都會同呢d低質警打交道,到時被騙、被玩,就是倒國家米,希望國家要正視呢個問 ...
你小心啲講嘢~
"只有d讀書唔成書讀毅進、在學校蝦蝦霸霸的人去考"
你呢句已經抹黑唱衰左警察呢個行業

主題標籤 #警務處
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]