• 瀏覽: 64,528
  • 回覆: 6
  • 追帖: 1
+4
引用:
原帖由 嘻哈嘻哈 於 2022-9-29 04:02 PM 發表
俄羅斯總統普京(Vladimir Putin,又譯作普丁、蒲亭或蒲廷)9月21日指控國科學家曾模擬俄羅斯與美國發生核戰的情況並估計,死傷人數會在開戰數小時

...
其實俄羅斯侵略別國在先,歐美援助被侵略在後,咁俄羅斯覺得被激怒會唔會柒咗啲?

俄羅斯嘅常規武器,比起歐美爭咁遠,樓主又邊度來嘅自信,俄羅斯嘅核彈勁過歐美?如果渣過人,俄仔又有咩自信,用核彈佢會佔上風?

再來萬一大家互射核,樓主有咩打算可以萬全避開幅射?同之後嘅農業,經濟崩潰?可唔可以預埋我️?

你政治行先過自身安全,會唔會又有啲….

引用:
原帖由 紫色字宙 於 2022-9-29 04:54 PM 發表

俄羅斯係核大國,一係俄羅斯贏,一係打核戰,兩邊一齊輸。
咁五常個個都係,咪戰無不勝?

引用:
原帖由 montejo 於 2022-9-29 10:11 PM 發表

你為什麼不講下為何俄羅斯入侵烏克蘭?
係囉,點解呢?
俄羅斯話北約東擴,咁又點?
人哋有冇入你境?

即有人企埋師兄,你你覺得有危就殺人全家?之後同法官講:你唔諗下點解我殺人?

再者,北約就算東擴,俄羅斯有乜威脅?佢而家打鳥,班德國佬法國佬都係hea hea 下咋。

其實有立場唔緊要,但唔好柒。

不過收錢做5毛另計,job 來嘅,明!

引用:
原帖由 來自M78星雲的神 於 2022-9-29 08:28 PM 發表

所以北約無限擴張係啱
人哋唔啱所以你殺人全家就啱?
普丁搞掂西面,你肯定唔會搞中國,跟住你公投入俄?

引用:
原帖由 封無可封 於 2022-9-30 11:15 AM 發表

曱甴唔識嘢就收皮啦!
小粉紅:如果核爆,你就死硬,但曱甴唔會。

其實有冇諗過,收咗5毛後核爆,點用個5毛?

引用:
原帖由 澆夠蛋油 於 2022-9-30 07:23 PM 發表

咁當年古巴危機又點啊?有立場唔緊要但唔好柒
學人講嘢,唔知邊個柒D。
古巴危機,講開,唔知邊個縮?
係美國定係 強過俄羅斯嘅蘇聯。

所以咪叫你唔好柒囉!又唔撚識,又鳩救引例子。

不過我又唔怪你低能仔先會支持獨裁者嘅啫!

引用:
原帖由 澆夠蛋油 於 2022-10-2 03:00 PM 發表

我好少係哩度覆人,得個睇字,因為見到有好多低質人的討論諭點冇乜,幾句唔埋就用漫駡,同你繼續漫駡自己都降le。。。係呢,尊貴會員喎,睇嚟你都浦呢度好耐,覆唔少人啦
唔識答就唔識答,扮!
同你契哥一樣,輸當贏😝
柒到一個點。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]