• 瀏覽: 64,394
  • 回覆: 9
  • 追帖: 1
+4
引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2022-9-29 16:57 發表

同俄羅斯打核戰,老尾有冇咁 L 笨 7 呀??
最珍惜自己命仔既,就係美國背後班話事人。

引用:
原帖由 SkyBlue2046 於 2022-9-29 17:38 發表
參與核戰嘅國家唔會有贏家! 相信唯一會贏嘅就係冷眼旁觀嘅中國!
打核戰,俄羅斯唔會射去烏克蘭咁低能,佢會直接打英美囉。

引用:
原帖由 wanwh 於 2022-9-29 20:11 發表

正常烏克蘭再要打, 起碼要捱戰術核武, 如美國供應核武給烏克蘭, 那俄羅斯中招後, 肯定會攬炒美國.
其實布林肯公開叫烏克蘭打俄羅斯領土,普京就有理由直接打美國了。反正射核武點都會被加大制裁,不如直接射英美啦。其實美國科學家都知,如果核戰,唔會係俄烏,因為烏克蘭離莫斯科太近了,一定係俄美互射。

引用:
原帖由 出入浪漫的牛 於 2022-9-29 20:46 發表

垃圾藍絲,損人利己。有你們在一天都會有戰爭。換你出世喺女俄羅斯會咁講嗎?
其實唔係支持戰爭,而係知道發生緊咩事。唔似有些人,仲以為烏克蘭打到去莫斯科。

引用:
原帖由 後天平平達人 於 2022-9-29 21:26 發表

誰做東擴?美國也有專家話不要搞烏克蘭
澤連斯基當初仲話會容許美國係烏克蘭邊境放導彈,俄羅斯真係比人威脅都上心口了。

引用:
原帖由 後天平平達人 於 2022-9-29 22:34 發表

到時你就笑唔出,全世界經濟一定冇,因為全球最大金融交易所,沒有了,30萬億國債也沒有了
其實我對財經真係唔太了解,美國班金融大鱷金融大行,都係為班有錢人服務,無左的話對我哋一般平民,有咩影響?

引用:
原帖由 wanwh 於 2022-9-29 23:40 發表

應不會變灰, 在爆炸核心區, 最幸福那批人, 會被氣化.
其他的傷了的, 死不了的, 要慢慢捱
核戰後,就算唔傷或變灰,但核塵會擋住太陽光線,全球氣溫急速下降到零下4-50度,農作物死晒。你要確保自己唔會凍死或餓死。

引用:
原帖由 DaytonaRose 於 2022-9-29 23:52 發表

係囉,點解呢?
俄羅斯話北約東擴,咁又點?
人哋有冇入你境?

即有人企埋師兄,你你覺得有危就殺人全家?之後同法官講:你唔諗下點解我殺人?

再者,北約就算東擴,俄羅斯有乜威脅?佢而家打鳥,班德國佬法國佬都係hea hea 下咋。

其實有立場唔緊要,但唔好柒。

不過收錢做5毛另計,job 來嘅,明!
唔係美國搞事,好多野係唔會發生。你睇佢連北溪2號都夠膽炸,令歐洲無晒生路,就知佢哋幾狠。

引用:
原帖由 tacticsolve 於 2022-9-30 00:19 發表

俄羅斯兵敗如山倒??

如果係咁, 俄佬都幾開心

咪由得佢囉。無笑料其實討論區會好悶。好似2046咁,都有佢存在既價值。

引用:
原帖由 嘻哈嘻哈 於 2022-9-30 12:41 發表

多麽熟悉的劇本,同樣的事,美國不是一直在做!?那個國家不用美元結算,美國就派兵打誰,怎麽俄羅斯在做,你就出聲罵,美國在做,英國在做,歐洲國家在做,你又不出聲呢!?
其實大家一樣,不過美國做,就叫反恐,其他國家做,就叫入侵。只要識包裝就得。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]