• 瀏覽: 62,695
  • 回覆: 373
  • 追帖: 1
+4
引用:
原帖由 Versailles 於 2022-9-29 17:28 發表
支持 俄國用核彈炸毀日本南韓關島菲律賓美軍設施
一定係,你放心

既然估計到後果會有多恐怖,一人退一步,大家握手言和咪好囉

引用:
原帖由 SkyBlue2046 於 2022-9-29 17:38 發表
參與核戰嘅國家唔會有贏家! 相信唯一會贏嘅就係冷眼旁觀嘅中國!
打核戰,俄羅斯唔會射去烏克蘭咁低能,佢會直接打英美囉。

引用:
原帖由 嘻哈嘻哈 於 2022-9-29 04:02 PM 發表
俄羅斯總統普京(Vladimir Putin,又譯作普丁、蒲亭或蒲廷)9月21日指控國科學家曾模擬俄羅斯與美國發生核戰的情況並估計,死傷人數會在開戰數小時

...
其實俄羅斯侵略別國在先,歐美援助被侵略在後,咁俄羅斯覺得被激怒會唔會柒咗啲?

俄羅斯嘅常規武器,比起歐美爭咁遠,樓主又邊度來嘅自信,俄羅斯嘅核彈勁過歐美?如果渣過人,俄仔又有咩自信,用核彈佢會佔上風?

再來萬一大家互射核,樓主有咩打算可以萬全避開幅射?同之後嘅農業,經濟崩潰?可唔可以預埋我️?

你政治行先過自身安全,會唔會又有啲….

最後手段是攬炒

引用:
原帖由 嘻哈嘻哈 於 2022-9-29 16:02 發表
俄羅斯總統普京(Vladimir Putin,又譯作普丁、蒲亭或蒲廷)9月21日指控國科學家曾模擬俄羅斯與美國發生核戰的情況並估計,死傷人數會在開戰數小時

...
核戰頭1小時死咁少人? 如果用得大當量的戰略核武(100W以上),我估計起碼要死10億人。。。

引用:
原帖由 紫色字宙 於 2022-9-29 04:54 PM 發表

俄羅斯係核大國,一係俄羅斯贏,一係打核戰,兩邊一齊輸。
咁五常個個都係,咪戰無不勝?

引用:
原帖由 EyeonHK 於 2022-9-29 16:19 發表
哩個模擬絕對無可能,因如打核戰,邪惡美帝絕對唔會比中國置身事外的.......
嗱... 咁我問你...
假設俄羅斯話烏克蘭襲擊俄本土,
投核彈前已講話自己會跟核協議行事...
然後投核彈入烏克蘭...

如果你係美國, 你會投核彈郁俄國嗎?
你一開始投, 全球性核戰;
你唔郁, 烏被滅, 其他國家無事發生...
你會點揀?

之後美國又成為世界超級強國 俄羅斯係地圖消失

打核戰...🤣🤣🤣🤣🤣🤣

引用:
原帖由 泛到無品口自臭 於 2022-9-29 16:25 發表
從來我都講,有核彈,就算一個也好
足以亂天下
所以美國佬無論點霸道
對北韓伊朗都必恭必敬,唔敢發爛渣
因為佢哋無嘢可輸
但對住中國俄羅斯,卻說三道四
因為美國認定大家都輸唔起
所以我一直都講,烏克蘭自宮,銷毀所有核武換幾億美元,真係傻hihi到極點。。。

估錯哂啦

第一炮唔係歐美為目標, 第一炮係先射中國, 免得腹背受敵
俄佬從來當中國係自己條靚, 但係最怕就係被反枱, 反被中國襯機統一

又襯歐美錯愕之間, 再進行第二撃

引用:
原帖由 lo.60s 於 2022-9-29 17:46 發表
打核戰...🤣🤣🤣🤣🤣🤣
核戰係全球剷。生還的比死的痛。不了。

引用:
原帖由 peter925 於 2022-9-29 16:38 發表
各國應該有隱藏未公開嘅反導系統,要到真係互射核彈時先見真章。
打核彈一定要喺本土炸嘅咩?7少陣啦

引用:
原帖由 briancccc 於 2022-9-29 17:42 發表

打核戰,俄羅斯唔會射去烏克蘭咁低能,佢會直接打英美囉。
肯定啦!橫掂美英咁鼓吹攬炒,求仁得仁囉!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]