• 瀏覽: 1,709
  • 回覆: 7
+3
韓國及日本今日(28日)下午均表示,朝鮮今日向朝鮮半島以東海域發射彈道導彈。朝鮮周日(25日)亦曾向該海域發射一枚短程彈道導彈。

韓國及日本今日(28日)下午均表示,朝鮮今日向朝鮮半島以東海域發射彈道導彈。朝鮮周日(25日)亦曾向該海域發射一枚短程彈道導彈。
美國及韓國軍方周一(26日)在韓國以東海域開始聯合軍演,美國航母列根號戰鬥群亦有參與。而美國副總統賀錦麗結束訪日後,明日(29日)會轉抵韓國訪問。

做金三世好過查你三世,想射就射

新聞來源連結:
https://news.mingpao.com/ins/國際/article/20220928/s00005/1664358859791/朝鮮再向朝鮮半島以東海域射彈道導彈?arnews=1

南韓總統認美國做老豆就預咗金仔得閒掟d唔知咩過嚟喇

金仔有底氣,話射就嚟

你有你警告,我有我做,你咪繼續制裁囉,軍演吖嗱

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2022-9-29 15:21 發表
南韓總統認美國做老豆就預咗金仔得閒掟d唔知咩過嚟喇
朝鮮試射導彈就話挑釁,你老尾同南韓成日聯合軍演就唔係挑釁??

引用:
原帖由 ansonkpl 於 2022-9-29 15:38 發表
你有你警告,我有我做,你咪繼續制裁囉,軍演吖嗱
朝鮮做唔做,老尾都係繼續制裁

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2022-9-29 15:47 發表

朝鮮試射導彈就話挑釁,你老尾同南韓成日聯合軍演就唔係挑釁??
老美不嬲賊喊捉賊老鏈咁遠走去人哋屋企門口軍演

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2022-9-29 15:50 發表

老美不嬲賊喊捉賊老鏈咁遠走去人哋屋企門口軍演
你睇下老尾幾霸道,所講嘅專屬經濟區泛圍幾 L 大,但台海佢就有自由航行嘅權利,真係DKLM

附件

20220929_155616.jpg(213.27 KB)

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]