• 瀏覽: 21,070
  • 回覆: 88
+6
引用:
原帖由 laiwingnang3 於 2022-9-30 23:05 發表

用美國兩黨同金主假民主當係西方民主, 不如話"中國特式民主"係民主代表
冇錯, 白人靠搶外面國家, 但搶左都會派餅比人民, 因為要選票
但強國共匪只搶中國人既財產, 搶左派比非洲亞洲人, 因為根本晤需要買D 強國賤民脹,
晤聽話就搵白衣人打到你聽話, 最緊要權貴發財一齊做世界, 賤民只係幫權貴搵錢既廉價機器, 整爛100萬部仲有14億可以整爛,
根本就係賤殘廢垃圾爛命一大堆任割:s ...
其實一邊宣傳中共好差,等國內市民覺得自己好慘,反共

一邊又洗鬼佬腦,話中國系威脅

這種兩邊做的宣傳,好難窩

哈哈,國內教育,輿論,出版都在共產黨手上

你要放多點歐美快活生活,幸福快活的片比國內人睇到,而不是今日沒氣,明天沒電,這樣不行的

這樣,中國人越睇越見到自己有電有暖氣,好幸福,會越支持共產黨

你想想,誰會在暖暖的被窩,啃着肯德基雞翅,喝着喜茶的,睇住外國人挨凍新聞的時候,想起罵共產黨,是不是?

你說,你做宣傳的,你也懂我說什么??
好像我今晚啃着豬蹄做宵夜,看着女籃贏澳洲的時候,我肯定不罵,明天沒豬蹄吃宵夜,我就可能罵了

引用:
原帖由 laiwingnang3 於 2022-9-30 23:11 發表

人地CHINA CHINA 係贏選票, 美國人見到中國就憎, 強國共匪名臭全球
美國當然晤想中國強大有話事權,
但講到底真正威脅到係強國人, 美國仍然騎住強國, 習維尼春袋都比美國割埋
你跟我爭這個幹嘛??

贏了,有獎?

這個事情,是一種事實存在,不是一種語言偽術,贏了可以贏得話語權嗎?

而且你這種言論在國內壓根沒市場,哈哈,會給國內網民拍死,說給國外鬼佬聽嗎??

引用:
原帖由 laiwingnang3 於 30-9-2022 23:05 發表

用美國兩黨同金主假民主當係西方民主, 不如話"中國特式民主"係民主代表
冇錯, 白人靠搶外面國家, 但搶左都會派餅比人民, 因為要選票
但強國共匪只搶中國人既財產, 搶左派比非洲亞洲人, 因為根本晤需要買D 強國賤民脹,
晤聽話就搵白衣人打到你聽話, 最緊要權貴發財一齊做世界, 賤民只係幫權貴搵錢既廉價機器, 整爛100萬部仲有14億可以整爛,
根本就係賤殘廢垃圾爛命一大堆任割:s ...
嘩!尾國真喺偉大,幾多你呢啲冇腦護航,共匪衰做小人,尾國偉大喺殺人無形,只要多班冇腦黃物護航 就算比佢殺你全家都喺光榮,全世界最衰都喺共匪 做乜要做得咁強喎!酸死人啦!

引用:
原帖由 nikonlee 於 2022-9-30 23:31 發表

其實一邊宣傳中共好差,等國內市民覺得自己好慘,反共

一邊又洗鬼佬腦,話中國系威脅

這種兩邊做的宣傳,好難窩

哈哈,國內教育,輿論,出版都在共產黨手上

你要放多點歐美快活生活,幸福快活的片比國內人睇到,而不是今日沒氣,明天沒電,這樣不行的

這樣,中國人越睇越見到自己有電有暖氣,好幸福,會越支持共產黨

你想想,誰會在暖暖的被窩,啃着肯德基雞翅,喝着喜茶的,睇住外國人挨凍新聞的時候,想 ...
強國人晤知道其他強國國內大部分都冇暖氣, 係靠個暖爐取暖..平時就同落難時既歐洲一樣
我唔覺得中國真係威脅到美國...中國根本逃晤出廉價工廠既命運, 只有少數共匪推動既項目同關係戶可以同美國LEVEL,
其餘99%既工業被共匪打壓拖後腳, 根本冇辦法晤PK....
美國只係怕科技上世界地位被威脅, 因為中國政府將所有擺曬落科技去同美國鬥, 其他領域根本輸10條街, 美國就係連科技都晤比你強國贏, 但最切身威脅就係強國人, 隨時清零隨時禁...強國人比美國權貴更受威脅

引用:
原帖由 nikonlee 於 2022-9-30 23:39 發表

你跟我爭這個幹嘛??

贏了,有獎?

這個事情,是一種事實存在,不是一種語言偽術,贏了可以贏得話語權嗎?

而且你這種言論在國內壓根沒市場,哈哈,會給國內網民拍死,說給國外鬼佬聽嗎??
呢度係香港討論區, 晤係百度, 討論既係香港人,
係你呢D 強國人死都要翻場過黎討論, 以為呢度係要反映強國奴觀點

是實就係強國除左某類別科技, 根本99%都追晤上美國, 就你D 強國科學都係靠不斷去美國偷師,
所以威脅就係美國要連你個1%追上都要打壓你

引用:
原帖由 蝦蟆仔 於 2022-9-30 23:49 發表

嘩!尾國真喺偉大,幾多你呢啲冇腦護航,共匪衰做小人,尾國偉大喺殺人無形,只要多班冇腦黃物護航 就算比佢殺你全家都喺光榮,全世界最衰都喺共匪 做乜要做得咁強喎!酸死人啦!
冇理據反駁, 小粉紅只好UP廢話
冇人讚美國偉大, 自編自導你最勁, 真係整死班共匪我就讚美國偉大

引用:
原帖由 laiwingnang3 於 2022-10-1 00:03 發表

冇理據反駁, 小粉紅只好UP廢話
冇人讚美國偉大, 自編自導你最勁, 真係整死班共匪我就讚美國偉大
乜你好想你美爹整死你口中既【共匪】咩????
之不過,你美爹不單冇整死【共匪】,反而係整死【蔣賊】。
你美爹係承認你口中既【共匪】係中國唯一合法代表架!!!!!!!

引用:
原帖由 laiwingnang3 於 2022-9-30 23:59 發表

呢度係香港討論區, 晤係百度, 討論既係香港人,
係你呢D 強國人死都要翻場過黎討論, 以為呢度係要反映強國奴觀點

是實就係強國除左某類別科技, 根本99%都追晤上美國, 就你D 強國科學都係靠不斷去美國偷師,
所以威脅就係美國要連你個1%追上都要打壓你
香港系中國地方,唔喜歡??吹得着?

引用:
原帖由 laiwingnang3 於 2022-9-30 23:54 發表

強國人晤知道其他強國國內大部分都冇暖氣, 係靠個暖爐取暖..平時就同落難時既歐洲一樣
我唔覺得中國真係威脅到美國...中國根本逃晤出廉價工廠既命運, 只有少數共匪推動既項目同關係戶可以同美國LEVEL,
其餘99%既工業被共匪打壓拖後腳, 根本冇辦法晤PK....
美國只係怕科技上世界地位被威脅, 因為中國政府將所有擺曬落科技去同美國鬥, 其他領域根本輸10條街, 美國就係連科技都 ...
確實,果邊爛鐵路,經常停電的電網,的確比不上

哈哈,又不是沒去過歐美

尼吹咩

引用:
原帖由 laiwingnang3 於 2022-9-29 20:02 發表
有另一個神聖國家
只會剝削宰割自己人
只會打壓同胞自由同拖後腳
用國民辛苦耕耘救活非洲/亞洲
不斷清零清到連去山洞隔離既人都要被追捕, 卻又寬鬆地7天讓外人進入
邪惡軸心國進出自己領土後只會恐嚇騷擾台灣同胞報復
重有另一個國家,專收曱甴為害人間如今仆直

引用:
原帖由 路過的人_甲 於 2022-10-1 00:48 發表

乜你好想你美爹整死你口中既【共匪】咩????
之不過,你美爹不單冇整死【共匪】,反而係整死【蔣賊】。
你美爹係承認你口中既【共匪】係中國唯一合法代表架!!!!!!!
共匪美國鬥, 等於兩個賤人打生打死, 美國PK香港冇蝕底, 共匪陣亡, 香港人有希望晤需要被宰割, 個結局點樣香港人都晤會係輸家,
蔣賊同共匪都係未進化原始人, 一樣帶比台灣白色恐怖, 不要用另一隻猿人轉移視線....

引用:
原帖由 nikonlee 於 2022-10-1 00:50 發表

香港系中國地方,唔喜歡??吹得着?
但呢度係香港討論區, 觀點係香港人觀點, 你自HIGH希望要遷就強國人口味就請退回防火牆後, 去百度討論

引用:
原帖由 nikonlee 於 2022-10-1 00:52 發表

確實,果邊爛鐵路,經常停電的電網,的確比不上

哈哈,又不是沒去過歐美

尼吹咩
https://www.youtube.com/watch?v=LOCIx_thJtg

中國一樣停水停電, 仲要而家仲有呢個問題, 強國人指出歐美既問題, 中國全部都有, 多國既慘事, 強國集於一身

引用:
原帖由 siu_siu_nei_00 於 2022-10-1 01:01 發表

重有另一個國家,專收曱甴為害人間如今仆直
佢地仆直既時候, 慘晤慘得過強國韭菜日常, 韭菜日常既問題就係歐洲最慘時候既情境

引用:
原帖由 laiwingnang3 於 2022-10-1 01:26 發表

但呢度係香港討論區, 觀點係香港人觀點, 你自HIGH希望要遷就強國人口味就請退回防火牆後, 去百度討論
香港討論區姐系中國香港討論區,為何中國人不能發表?

難道twitter也是全部美國人觀點??

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]