• 瀏覽: 48,108
  • 回覆: 121
+3
引用:
原帖由 wingaman 於 2022-10-1 11:32 發表

邊個政府專家話打針無用,你講出黎聽下?人地數據你又唔信,專家話要打針你又唔聽,信埋自己啲幻想,信埋啲垃圾報紙佬

不過你鍾意信乜我都唔阻你,我已經睇化,我見到有人打唔齊針而死於新冠已經無同情,不過如果有一日再爆而醫療系統因呢班人而崩潰我就會好嬲
現在未見爆
仲可以恢復部分公立服務
仲可以探病
方舟仲話轉做中轉屋

總之
仲討論疫苗有無用甚麼毖數據已經過嗮時期
現今仲出到死線
大人最後限期要齊3支
11月小童齊2支
點都要谷到11月

引用:
原帖由 kchaha 於 2022-10-1 11:35 發表

政府數據打完科興副作用比率高d,就算面癱都係科興比率高d
你掉轉數據睇
有事實見到
無你所講面癱
萬中無一
個個打完科興無反應

引用:
原帖由 s336990 於 2022-10-1 13:32 發表

你記憶可能唔超兩年
一開始係打疫苗防感染
然後逐步下降
疫苗本來就係防感染架啦,點知大數據出嚟,防唔到喎

就算你講嘅重症死亡,一樣有打咗針嘅重症同死亡
然後最近聽到係防長新冠……
哦,你咁好記性,唔會講唔出邊個話可以防感染吧?三姑定六婆?我從頭到尾都只信醫學文獻,我完全無聽過話疫苗係防感染架喎!但打左疫苗可抑制病毒同加速痊癒,從而降低傳染畀下一位既機會就理論上成立

「疫苗本來就係防感染架啦」你自己幻想出黎架?

原來打左針就一定唔會重症死亡?咁弱智既邏輯都講得出?戴左安全帶都可以撞車殘廢死亡架,係咪唔戴?咁搞楂26可以唔戴頭盔添架!點解唔反對政府限制必定要戴頭盔?小學生都明白既道理你要我響度教你呀?「機率」係咩你知唔知架?

減低唔到重症同死亡率?你仲好意思質疑人地記憶?你連數據都無睇過啦!

引用:
原帖由 powerantivirus 於 2022-10-1 14:36 發表

現在未見爆
仲可以恢復部分公立服務
仲可以探病
方舟仲話轉做中轉屋

總之
仲討論疫苗有無用甚麼毖數據已經過嗮時期
現今仲出到死線
大人最後限期要齊3支
11月小童齊2支
點都要谷到11月
而家未爆唔等於未來唔爆,轉中轉屋只係畫餅,等疫情問題真係解決左先講啦!

我預言第六波肯定出現,只係如果接種率高應該有機會降低爆發時既嚴重程度

迫人打完之後, 有事就永遠唔關事, 不是第一日了, 清醒啦

受害的是你自己, 一世痛苦

引用:
原帖由 wingaman 於 2022-10-1 14:16 發表

而家未爆唔等於未來唔爆,轉中轉屋只係畫餅,等疫情問題真係解決左先講啦!

我預言第六波肯定出現,只係如果接種率高應該有機會降低爆發時既嚴重程度
建立申請系統
先篩選
不是個個要入院入急症室
可能有些可家居隔離
遙距睇病
所以無爆到

路線圖谷針真系死少許多人
又開學上堂
小童不打針
情況怕更加慘
今政府11月小童要齊2針做正確的事
學上界政府手段
成2年半接種才93%
太慢慢慢

引用:
原帖由 wingaman 於 2022-9-30 12:02 發表

真搞笑,你呢啲邏輯仲夠膽話人坐井觀天,咁唔打針就唔會病?出街都有機會畀車撞死,咁你出唔出街?

所有野都講機率架啦,做人咪L咁低B啦
因為你未面對過人離開,唔打冇事,打完就走左,所以你得聲。

引用:
原帖由 Teemo1991 於 2022-10-1 16:58 發表

因為你未面對過人離開,唔打冇事,打完就走左,所以你得聲。
咁你又係未遇過無打齊針,一中招就唔掂走左,所以得把聲

講埋啲廢話,行出街畀車撞死你又走去怨點解行出街?

引用:
原帖由 powerantivirus 於 2022-10-1 10:36 發表

多數打復必泰才會副作用強烈
科興個個打完無反應
睇新聞就東、西方既疫苗都有人有「特殊反應」,我個人覺得都係睇個人既身體素質吧,有D素質好D定差D,所以人人唔同結果吧?純個人推測,不喜勿插~~多謝老美~~

引用:
原帖由 剎華 於 2022-10-1 17:17 發表

睇新聞就東、西方既疫苗都有人有「特殊反應」,我個人覺得都係睇個人既身體素質吧,有D素質好D定差D,所以人人唔同結果吧?純個人推測,不喜勿插~~多謝老美~~
許多外國K0L拍片
打了復必泰即日即晚好大反應
發燒
針口痛
人好疲勞
第二曰無事

引用:
原帖由 boss.tseung 於 2022-9-29 13:22 發表
公務員事務局局長楊何蓓茵早上到荔枝角公園社區疫苗接種站視察,有關接種站明天起投入運作。被問疫苗通行證明起涵蓋5歲或以上兒童,楊何蓓茵...

...
your choice

引用:
原帖由 powerantivirus 於 2022-10-1 18:35 發表

許多外國K0L拍片
打了復必泰即日即晚好大反應
發燒
針口痛
人好疲勞
第二曰無事
嗯,所以說是個別例子也無不可,如果大量的市民打完有大副作用,各地政府也不敢強行推出吧,市民必反啊~

引用:
原帖由 剎華 於 2022-10-1 17:45 發表

嗯,所以說是個別例子也無不可,如果大量的市民打完有大副作用,各地政府也不敢強行推出吧,市民必反啊~
根本無得反
因為無強制打針
人有選擇不打針
或打另一種疫苗
可以不理安心出行

引用:
原帖由 wingaman 於 2022-10-1 17:12 發表

咁你又係未遇過無打齊針,一中招就唔掂走左,所以得把聲

講埋啲廢話,行出街畀車撞死你又走去怨點解行出街?
係呀,你講埋啲廢話,行出街正正常常點會比人車度,而加係無得揀,要你去打針,有冇數據支持冇副作用?比喻又錯,就係你依類人不停批鬥別人搞分化,有冇打針係個人選擇,同你有乜關係?你認為好好咁你咪打到夠,嘅然打針係就冇事點解唔打夠5,60針?,我諗你都唔知疫苗係乜野,淨係識無理取鬧,同埋唔該你冷靜小小同有啲修養,唔合你意就咒我出街比車撞?!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]