• 瀏覽: 48,151
  • 回覆: 121
+3
公務員事務局局長楊何蓓茵早上到荔枝角公園社區疫苗接種站視察,有關接種站明天起投入運作。被問疫苗通行證明起涵蓋5歲或以上兒童,楊何蓓茵...

廢柴局長隨咗識用 " 個別事件 " 作為辦解之外仲有冇其他籍口呢 ?

咁易處理.人人都可以做局長啦

新聞來源連結:
https://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/2376018/即時-港聞-指2幼童打科興後面部肌肉無力屬個別個案-楊何蓓茵料不會大量兒童不能入處所

引用:
原帖由 boss.tseung 於 2022-9-29 13:22 發表
公務員事務局局長楊何蓓茵早上到荔枝角公園社區疫苗接種站視察,有關接種站明天起投入運作。被問疫苗通行證明起涵蓋5歲或以上兒童,楊何蓓茵...

...
如佢有親人, 打左咁樣, 唔知佢會唔會又係講個別事件??

自己父母點都最緊張, 自己小朋友
有1% 有機會出問題,都唔想打~ 好正常 ~         

真係慘D 小朋友......

引用:
原帖由 口琴 於 2022-9-30 10:44 發表

打針出副作用機率低過covid死亡及重症率,面癱過陣就無事,covid重症幾長手尾,甚至死鬼左就喊都無謂,咁簡單條數都唔識計,你可以唔帶仔女去打,但唔好發表呢啲咁嘅偉論

引用:
原帖由 wingaman 於 2022-9-30 10:57 發表

打針出副作用機率低過covid死亡及重症率,面癱過陣就無事,covid重症幾長手尾,甚至死鬼左就喊都無謂,咁簡單條數都唔識計,你可以唔帶仔女去打,但唔好發表呢啲咁嘅偉論
你都一樣,唔知就唔好亂講,好坐井觀天咁,你以為打左唔會死?

係咪有錢賠?

疫苗有副作用就大家都知,問題係如果疫苗可以防止感染,咁就係利益大過成本,制得過。
問題係而家疫苗打完一樣感染,完全不減感染!醫生都只係話畀你聽只能減輕後遺症,不是防止後遺症,利益未必大得過成本喎!
根本咁樣推人打呢啲過時疫苗就係搵鳩市民笨。

話平時打針後都會咁
話遲啲會冇s 唔使急
遲啲話時間長與無關

引用:
原帖由 wingaman 於 2022-9-30 10:57 發表

而家死嗰啲全部都係打咗針喎。

暗住良心講野,呢D官咁樣同香港人講野,犀利

引用:
原帖由 Teemo1991 於 2022-9-30 11:04 發表

你都一樣,唔知就唔好亂講,好坐井觀天咁,你以為打左唔會死?
真搞笑,你呢啲邏輯仲夠膽話人坐井觀天,咁唔打針就唔會病?出街都有機會畀車撞死,咁你出唔出街?

所有野都講機率架啦,做人咪L咁低B啦

引用:
原帖由 泛民之星陳盲刎 於 2022-9-30 11:09 發表

而家死嗰啲全部都係打咗針喎。
攞數據出黎唔該,衛生防護中心個數據係唔打比打左針嘅死亡率高幾倍,無數據咪亂噏

引用:
原帖由 口琴 於 2022-9-30 10:44 發表

其實你既思維邏輯都好好笑!
舉例100萬人打左疫苗,有2個死於疫苗,1000個死於新冠。
另外100萬人冇打疫苗,10000人死於新冠!

你既反疫苖觀點就係打疫苗死嗰2個,佢唔打針有99%唔使死,同1000個打左針都死,所以打唔打針都死!反而唔去睇冇打針死既10000人,打左針就9000人唔使死!

疫苗後遺禍害,遠不及抗體爆標

引用:
原帖由 tomymt 於 2022-9-30 11:05 發表
係咪有錢賠?
多多都無用....可能一世...
自己仔女...幾多錢都補唔反...

實記住一世

不明白,公墓園局長去做推銷打針局長?

是否用人不當呢?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]