• 瀏覽: 54,777
  • 回覆: 301
  • 追帖: 1
+11
引用:
原帖由 零死04 於 2022-9-29 14:28 發表
德國開返核電廠冬天好d
好多德國環保L反對

美國竊聽默克爾多年,德國都無聲出

默大媽係真正的人才

昨日我先叫默大媽出嚟講句嘢,今日就出現!

引用:
原帖由 加多尼奧 於 2022-9-29 14:49 發表
默大媽係真正的人才
歐盟最大損失

引用:
原帖由 七個幼稚的魚蝦 於 2022-9-29 14:52 發表

歐盟最大損失
無左默大媽,群龍無首。

而家唯一可以做,首先就係德法兩國高調 diu 尾國咁陰毒炸北溪2,再退出北約同俄羅斯平等咁去傾。唔係既話準備等死,遲早既事,助紂為虐請付出代價。

引用:
原帖由 豆芽生 於 2022-9-29 13:27 發表
大媽十幾年嘅努力畀班跟尾狗一鋪清袋
民主國家選錯一次就已經足夠成為永遠。歐豬現在一頭一頭的被宰割,成為老美既營養。

她和前天文台長出來講話有乜分別?

前...

通常要掛個"前" 稱號,九成九係呃飯食

可以講她處事是顧全大局,會知對自己國家人民利害。 現在呢班飯統, 只識擦鞋。 就損害了自己民眾

[國際新聞評論] 默克爾籲認真看待普京的話

這一個才是歐洲近二十年最有智慧的政治家,甚至比美國近三任總統更高層次;
向她致敬

乜宜家美國同盟國冇認真看待咩?好唔嚴蕭咩?

美國已經認真、嚴蕭咁警告普京絕對不能使用核武。

引用:
原帖由 paul-lo 於 2022-9-29 14:57 發表

這一個才是歐洲近二十年最有智慧的政治家,甚至比美國近三任總統更高層次;
向她致敬
高智慧又何以會攪到德國咁依賴俄羅斯天然氣?

還時只係講嘢啱聽就係高智慧?

引用:
原帖由 siupercy 於 2022-9-29 14:54 發表
而家唯一可以做,首先就係德法兩國高調 diu 尾國咁陰毒炸北溪2,再退出北約同俄羅斯平等咁去傾。唔係既話準備等死,遲早既事,助紂為虐請付出代價。
睇番過往百年,歐洲唔夠足夠武力抗衡北極熊好危險架!!雖然美爹都唔係好東西。。。

引用:
原帖由 paul-lo 於 2022-9-29 14:57 發表

向她致敬
佢為歐洲和全球帶來了一段相對和平安穩既時光,實在值得尊敬。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]