• 瀏覽: 33,062
  • 回覆: 293
  • 追帖: 1
+8
引用:
原帖由 samsampigpig 於 2022-9-29 14:51 發表
嗤之以鼻

你無逃離香港嘅話, 仲可以有骨氣有資格咁講. 
依家, 你只係失敗者死雞撐飯蓋嘅回應. 

所以你認為他是贏家嗎

引用:
原帖由 arsenal2046 於 2022-9-29 14:29 發表

舉例啊
有例子嗎

多x餘
如果佢响香港就判社服啦

引用:
原帖由 samsampigpig 於 2022-9-29 14:51 發表
嗤之以鼻

你無逃離香港嘅話, 仲可以有骨氣有資格咁講. 
依家, 你只係失敗者死雞撐飯蓋嘅回應. 

一隻流浪狗而已

終於睇到讀法律D無賴。不認同法律,即係吾專仲自己的專業!

引用:
原帖由 男E 於 2022-9-29 13:01 發表
前民主黨立法會議員許智峯前年宣布流亡海外,早前被裁定4項藐視法庭罪成,陳慶偉法官今早在高等法院判處其監禁3年6個月,須付懲罰性訟費。身在海外的許智峯於社交平台表示,對於判刑「嗤之以鼻」。
許智峯批評,法庭針對異見進行「政治審訊、判刑」,並稱法官在判詞中指他不回港審訊的行為損害公眾對司法公義的信心,惟真正徹底毀掉司法公義的是法官,批評他「為政權背書」,更嘲諷法庭「對著空氣判刑」。
許智峯前年獲法 ...
抵撚死畜牲杏+慘係澳洲見到條PK一鍋打一鍋

點解澳洲狗要講中文?仲要四字成語
我都識講:弱智風, ****1

班友最後會變成西方送給中國嘅禮物!🤭

引用:
原帖由 arsenal2046 於 2022-9-29 15:00 發表

所以你認為他是贏家嗎
你都係好好學習中文

「依家, 你只係失敗者死雞撐飯蓋嘅回應.」

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2022-9-29 15:03 發表

一隻流浪狗而已
流浪狗都應該有骨氣過佢.
佢連狗都不如.

多鬼餘,人去茶涼,判終身都無用

引用:
前民主黨立法會議員許智峯前年宣布流亡海外,早前被裁定4項藐視法庭罪成,陳慶偉法官今早在高等法院判處其監禁3年6個月,須付懲罰性訟費。身在海外的許智峯於社交平台表示,對於判刑「嗤之以鼻」。
許智峯批評,法庭針對異見進行「政治審訊、判刑」,並稱法官在判詞中指他不回港審訊的行為損害公眾對司法公義的信心,惟真正徹底毀掉司法公義的是法官,批評他「為政權背書」,更嘲諷法庭「對著空氣判刑」。
許智峯前年獲法 ...
果個批佢保釋的應該負責。

引用:
許智峯前年獲法 ...
小弟會放長雙眼跟條躝癱鬥長命睇下佢嘅下場!🤗

其實唔好返黎坐監呀,香港人唔想養垃圾,佢自己流亡海外仲好

逃咗出去就牙擦擦,你班留港手足被拉個個都認罪跪求減刑,我估肥佬黎最後都係認罪求減刑。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]