• 瀏覽: 2,974
  • 回覆: 15
+5
前民主黨立法會議員許智峯前年宣布流亡海外,提供錯誤訊息誤導警方相信其外訪後會回港受審,亦沒有按原定保釋條件出庭應訊,早前被裁定4項藐...

當日髮棺竟然連許至瘋咁撚白痴嘅籍口都信,放虎歸山,自討苦吃,鬧劇一場

新聞來源連結:
https://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/2375985/即時-港聞-許智峯潛逃海外4項藐視法庭罪成-判囚3年6個月-官斥毫無悔意

狗官擺明 放生,你奈得我何。

當日放虎歸山,今日判佢幾多年都冇用啦!藐視法庭喎,正所謂面係人哋俾嘅,自己檢討下自己啦

引用:
原帖由 bambi1 於 2022-9-29 13:00 發表
當日放虎歸山,今日判佢幾多年都冇用啦!藐視法庭喎,正所謂面係人哋俾嘅,自己檢討下自己啦
大6領事館揾人去綁佢返泥

家傳嘅為錢啫

引用:
原帖由 golfboy 於 2022-9-29 13:20 發表

大6領事館揾人去綁佢返泥
學CIA做瓜佢

弱智🐝居然夾埋外國官員講大話,罪有應得,只不過佢番到來先算

法庭向空氣打飛機!

引用:
原帖由 ccwai6600 於 2022-9-29 14:03 發表
法庭向空氣打飛機!
目的是令許以後不敢回香港,而許在外國遲早會像王丹一樣,影響會越來越少,直至被人遺棄,到時對許的懲罰才是真正開始

引用:
原帖由 537647 於 2022-9-29 14:07 發表

目的是令許以後不敢回香港,而許在外國遲早會像王丹一樣,影響會越來越少,直至被人遺棄,到時對許的懲罰才是真正開始
咁如果佢又覺得走投無路想返嚟坐呢?

引用:
原帖由 bambi1 於 2022-9-29 13:00 發表
當日批准佢去丹麥交流果個官,有冇責任??

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2022-9-29 14:15 發表

當日批准佢去丹麥交流果個官,有冇責任??
因為條罪根本唔重,又有外國議員幫手,基本好難唔批既。

藐視法庭罪成 判囚3年6個月? 嘩,暴動罪有啲都無判咁耐喎。得罪啲官,原來嚴重過放火,打砸搶燒㗎! 

引用:
原帖由 ccwai6600 於 2022-9-29 14:08 發表

咁如果佢又覺得走投無路想返嚟坐呢?
可以的,但機會不大

主題標籤 #立法會
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]