• 瀏覽: 20,601
  • 回覆: 79
+6
請得起工人好心就唔好貪平購物,平嘢邊有好嘢,三萬蚊一件點解唔托運返大家拿?

甘都可以上新聞

引用:
原帖由 maomao_mc 於 2022-9-29 12:31 發表
潮流興網購,近年亦有不少人喜歡於網上放售或購入二手物品,環保之餘也有機會「執平貨」。近日有網民於討論區發文,指在二手交易平台以500元向1名趕着移民的外籍賣家,購入1部原價逾3萬元的65吋4K電視,條件是要答應接載對方到機場。樓主對於以1程車及僅500元換來貴價電視感到非常興奮,更大讚電視畫面非常鮮艷,可是僅過了1晚,外傭卻意外「屈爛」了電視,令她崩潰大嘆:「一夜之間,來回天堂又折返地獄……」
...
工人賠一個月俾你?小心告你一人蟻

咁都叫新聞正pk

佬作 ! 我去過的二手網  search 過曬, 無哩的移民栒機。

嘩,咁多文字

港女僕街中極品!

抵佢死..
呢啲死港女貪心執平嘢心態心地又衰。

引用:
原帖由 boss.tseung 於 2022-9-29 14:03 發表

假新聞都有人信

多月前在室內設計版見過一帖,話新買 LG 機屈爛咗一角,圖片一模樣,故事唔同
link?

屈爛部電視?想知道點樣屈法,個工人咁大力?

根據勞工法例,僱員無論整壞左僱主幾多錢的物品,都只需要賠340元,故意除外

引用:
原帖由 流晶花園 於 2022-9-29 14:28 發表
豆腐黎架,咁易屈斷,金屬黎架喎
定係你個工人係少林寺請返黎
依家D電視好薄,尤其掛牆如果冇兩個人裝,一唔小心好易整爛

引用:
原帖由 阻住地球轉 於 2022-9-29 13:28 發表

500蚊買最多就賠500算啦
唔係叫人賠3萬蚊咁多錢咁無陰公啊
而且應該有條文寫,如果整爛野點計
否則你有古董係屋企,人地咪要賠幾百萬比你?咪on9
根據勞工法例,僱員無論整壞左僱主幾多錢的物品,都只需要最多賠340元,故意除外

引用:
原帖由 fkhefjk 於 2022-9-29 16:20 發表

link?
仲未搵返........努力中

引用:
原帖由 ep905 於 2022-9-29 16:29 發表
屈爛部電視?想知道點樣屈法,個工人咁大力?
樓主點答到你
佢只係轉貼.........仲係盲目嗰隻

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]