• 瀏覽: 37,781
  • 回覆: 310
+7
你香港要吸毒阿斷爺放手比你吸,但要拉埋阿爺落水同你一齊吸!? 會唔會大想頭到離地咗D!?

我都唔知他在搞甚麼?

感覺班港官要逼中央投降 

引用:
原帖由 剎華 於 2022-9-29 11:39 發表
我都唔知他在搞甚麼?
放寬外國人入境,大陸就好難通關

11月重頭劇~國家將會嚴肅嚴懲那班暗地裡破壞實體經濟的人馬🥰🤗
恭喜定先🌈包永不翻身

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2022-9-29 11:45 發表

放寬外國人入境,大陸就好難通關
即係有外國通關,就無大陸通關?有大陸通關,就無外國通關?

應該話短期內, 望通關有困難。

中國話你死你事等做夠實驗先再講

引用:
原帖由 falconV8 於 2022-9-29 11:50 發表
應該話短期內, 望通關有困難。
到冬天等歐美變天後先放行依家方便國民外遊等佢哋回到氣就會夾埋圍中國香港做白老鼠睇下放寬後發展如何先再部署會點走

香港成日話死亡率低。
厄唔到阿爺。
你喺新加坡俾人打滕打十野都唔會死啦,你又唔去畀人打藤?

引用:
原帖由 剎華 於 2022-9-29 11:50 發表

即係有外國通關,就無大陸通關?有大陸通關,就無外國通關?
都唔係嘅,如果港府玩O+3甚至再進一步玩O+O,同時又有本事控制到疫情持續向穩就有得傾。

引用:
原帖由 keigohgoh 於 2022-9-29 12:10 發表

都唔係嘅,如果港府玩O+3甚至再進一步玩O+O,同時又有本事控制到疫情持續向穩就有得傾。
而家入境旅客有百分之七有毒
大陸明顯擔心如果取消左上機前核酸,呢個比率會進一步上昇。
到時香港就算輸入都會一日幾千單,大陸聽到都心寒,唔會有進一步放寬。

引用:
原帖由 keigohgoh 於 2022-9-29 12:10 發表

其實現在確診人數中,有很多人都是中完又中的吧,新個案很少了,要控的應該是新個案,而不是舊個案,舊個案的人都打齊針,不會致死,而新個案的人也打齊針的話,整個社會的健康(復康)人數就會大大上升,那麼還怕新冠嗎?怕的是新病毒株吧,因為沒有新株抗體在體內,要防要控的現在應是這方面了,但新病毒株唯有靠科學家研發新疫苗而已,暫時擔心也沒甚麼用哦,冬天要來了,要做好防範病毒擴散,市民在經歷過五波疫情後,個人衛生方面的意識都提高了,勤洗手,多消毒,帶口罩,都不用再加強宣傳了。

主題標籤 #譚耀宗
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]