• 瀏覽: 37,847
  • 回覆: 310
+7
引用:
原帖由 泛民之星陳盲刎 於 2022-9-30 02:00 發表

事實擺在眼前。
根本金融海嘯之後,香港主要就係靠大陸條水。
美國佬同埋歐洲佬本身其實都莫財,香港仲話要靠佢哋帶旺個市?食屎就有份!
你唔好話啲商家二世祖自己想去旅行?
一開關全港瘋狂振興日本經濟,使曬啲錢返嚟香港食兩餸飯!
自己死慳死抵都還好D, 最 x 街係返到嚟又日日嘈點解政府唔派錢唔派消費卷............. 

引用:
原帖由 kid_a 於 2022-9-30 09:44 發表

係. 你香港一路拖. 大陸咪同你一齊拖囉...家陣係香港求大陸呀...
人地澳門做足晒....咪通關囉...有辦你睇
香港人冇澳門人咁做很正常

因為從來都不同社會

引用:
原帖由 hk_fletcher 於 2022-9-30 08:22 發表
屌你老味,急乜撚野!
中央有晒數據,仲要直分析緊外國白老鼠臨床數據有冇後遺症,證實冇事既話肯定會開放架啦。人地做疫苗都要分析成年,更何況病毒。
唔洗急最緊要快
香港人馬上去外旅遊啦

引用:
原帖由 Essentials 於 2022-9-30 08:42 發表
鄉港全面躺平間接已達到半港毒,今次正一有排崖,大家自求多福……
香港人從小魚村崖到成為東方之珠都崖左幾十年啦

有什麼問題?

引用:
原帖由 powerantivirus 於 2022-9-29 19:17 發表

政府無跟足健康碼
講甚麼
現在己玩到0+3
仲玩中國式清零?
己經收皮

你地想玩清零返國內住
香港己經無甚麼可能玩中國式清零
己絕症
政府無跟健康碼,有人違法播毒,根本前朝就同反政府扯貓尾,又成日問大陸官通關,真係痴線

引用:
原帖由 PSlovingyou 於 2022-9-29 23:18 發表

我覺得係班港官迫香港人投降
我係香港人,我覺得可以接受?無被逼喎

引用:
原帖由 cannabisbaby 於 2022-9-29 11:15 發表
從外地抵港人士已經實行「0+3」檢疫政策,社會關注與內地通關能否踏出新一步,然而「逆向隔離」措施暫僅聞樓梯響。全國人大常委譚耀宗認為,以現時

譚生這種臭嘴,本來不反感。。。現在都想扇他兩巴

引用:
原帖由 逆風的肥牛 於 2022-9-30 14:53 發表

我係香港人,我覺得可以接受?無被逼喎
講真等內地免隔離,不如去外國玩下,而家有人想賺下錢先

引用:
原帖由 auceo 於 2022-9-30 11:24 發表

唔比佢做特首佢話又可話事?
葉劉嘅諗法同大陸政策不一致, 李家超再跟落去一定出事。

引用:
原帖由 lcslch 於 2022-9-30 15:00 發表

香港咁抗疫法當然有排等啦

引用:
原帖由 逆風的肥牛 於 2022-9-30 16:05 發表

香港咁抗疫法當然有排等啦
冇計啦,3年經濟差,唯有先處理經濟先,通關再考慮

引用:
原帖由 巴黎簽左個癈人 於 2022-9-29 23:44 發表

遊完香江睇怕要游水番歸,晤係要隔離7日,費用自付。
之前咪傳有香港人偷渡返大陸,攪到牆內啲網民幾high

引用:
原帖由 十二月田猛臣 於 2022-9-30 20:56 發表

之前咪傳有香港人偷渡返大陸,攪到牆內啲網民幾high
原來你啱啱火星番黎既,個D係大6偷渡黎香港既黑工,香港爆,佢地驚中招所以再偷渡番家鄉,呢D叫二次偷渡。
香港人偷渡番大6?唔好玩啦。

引用:
原帖由 巴黎簽左個癈人 於 2022-9-30 23:44 發表

原來你啱啱火星番黎既,個D係大6偷渡黎香港既黑工,香港爆,佢地驚中招所以再偷渡番家鄉,呢D叫二次偷渡。
香港人偷渡番大6?唔好玩啦。
哥仔,你有無睇清我講乜,我梗係知嗰幾條友唔係香港人,兩個男呢頭落船就有車揸去湖南,另外兩個就唔講喇!

引用:
原帖由 lcslch 於 2022-9-30 15:00 發表

香港人日日呻窮叫政府派錢,其實係咪真係窮?有人想賺下錢先,係人地國家想賺錢先?定係你係人地國家賺下錢先?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]