• 瀏覽: 53,952
  • 回覆: 305
+6
開業近半世紀的九龍城「豪華餅店」明日(30日)最後營業,幫襯逾40年的周潤發「發哥」亦現身撐場。本網獲悉,餅店已尋獲接班人,明日「結...

有發哥撐場即刻翻身? 真係做戲咁做?

新聞來源連結:
https://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/2375935/即時-港聞-獨家-發哥現身撐到底-餅店終遇白武士-豪華-戲劇性翻生

發哥形象好, 佢出場即刻多咗好多人幫趁
掉轉係X蟲就可能變咗被人杯葛

發伯伯係咪好有錢架?

引用:
原帖由 green2016 於 2022-9-29 10:45 發表
發伯伯係咪好有錢架?
佢幾多身家就唔知, 拍一個廣告收2千幾萬人仔

不要問,只要信。排隊的,辛苦了。

睇錯左以為豪華戲院翻生添

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2022-9-29 10:38 發表
開業近半世紀的九龍城「豪華餅店」明日(30日)最後營業,幫襯逾40年的周潤發「發哥」亦現身撐場。本網獲悉,餅店已尋獲接班人,明日「結...

有發哥撐場即刻翻身? 真係做戲咁做? ...
餅店師傅自己接手,也算好事,應該是同一個味道

戲劇性翻生,之前個個依依不捨去買麵包,咪變左清貨。

引用:
原帖由 Joeycky 於 2022-9-29 10:51 發表
難得翻生,應該好好珍惜,日日去爆買
但港人又唔會,係要等你死先去買

引用:
原帖由 Joeycky 於 2022-9-29 10:51 發表
對於日日大排長龍,球姐談起即十分有火:「有啲客畀利是我,話好可惜......我話佢哋架,48年都唔見你哋排隊,依家至嚟排隊。(以前)買條蛋卷又話大,食唔晒,依家食唔到啦,至嚟排隊,無咗至嚟可惜。」

其實一個舊時代的終結係另一個新時代的開始

舊嘅唔去新嘅點會嚟

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2022-9-29 10:41 發表
發哥形象好, 佢出場即刻多咗好多人幫趁
掉轉係X蟲就可能變咗被人杯葛
自己偷食話全世界男人都係

發哥加持

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]