• 瀏覽: 53,954
  • 回覆: 305
+6
引用:
原帖由 green2016 於 2022-9-29 10:45 發表
發伯伯係咪好有錢架?
好有錢!

引用:
原帖由 Joeycky 於 2022-9-29 10:51 發表
戲劇性翻生,之前個個依依不捨去買麵包,咪變左清貨。
商業技倆,香港人最鍾意唔執笠唔幫襯,只要放風執笠,有班傻仔排成個鐘頭買個麵包打個卡,幫手清埋D過期食材,多謝。

引用:
原帖由 eriealan 於 2022-9-29 10:51 發表

餅店師傅自己接手,也算好事,應該是同一個味道
好食咩,打完咭咪又執,你知香港人現在點玩啦。

做乜吾學下譚仔  打番場交

好事

做鬚

引用:
原帖由 ANTONIO1 於 2022-9-29 11:46 發表

尊重啲叫發哥。
對不起,但我 Google 佢已經 67 歲,叫伯伯不尊重嗎? 🤔

引用:
原帖由 JJ_girl 於 2022-9-29 11:34 發表
垃圾標題,發哥去幫襯,同餅店遇白武士係兩回事
你哋唔係以為發哥就係白武士呀
第一眼睇,真以為係

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2022-9-29 10:38 發表
開業近半世紀的九龍城「豪華餅店」明日(30日)最後營業,幫襯逾40年的周潤發「發哥」亦現身撐場。本網獲悉,餅店已尋獲接班人,明日「結...

有發哥撐場即刻翻身? 真係做戲咁做? ...
哂九氣,咁中意乃撻
報紙狗九up 七說, 影張曲奇皮的撻,又話蘇皮
求其擺張相九up

引用:
原帖由 green2016 於 2022-9-29 10:45 發表
發伯伯係咪好有錢架?
一定有錢過你

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2022-9-29 10:41 發表
發哥形象好, 佢出場即刻多咗好多人幫趁
掉轉係X蟲就可能變咗被人杯葛
叫豆腐西詩出嚟幫襯嘛,即刻變蝗店,又可以食人血饅頭

引用:
原帖由 green2016 於 2022-9-29 12:16 發表

對不起,但我 Google 佢已經 67 歲,叫伯伯不尊重嗎? 🤔
對住男性長輩稱呼哥哥或阿公,如叫阿伯俾人感覺顯老,不太禮貌;
幾時都係稱讚人多,得失人既機會會較少

引用:
原帖由 eriealan 於 2022-9-29 10:59 發表

對於日日大排長龍,球姐談起即十分有火:「有啲客畀利是我,話好可惜......我話佢哋架,48年都唔見你哋排隊,依家至嚟排隊。(以前)買條蛋卷又話大,食唔晒,依家食唔到啦,至嚟排隊,無咗至嚟可惜。」
個個去扮九哂野,抵比人吊,唔死唔出名咪咁囉
我住個度,十幾年前入伙,商場有間租影碟會
6元租一日,即係2日1夜
今日租明晚還,d 仆街租左睇完都唔還,係都要第2晚閉門前先還,情願放係度都唔還, 驚死益人可租出去,有d 仲要閉左門後去攝入門入面
人地點做生意,6元2日,一個月租哂先15x6 90元,
攞一隻碟要百幾元,2個月先回本,個時又話舊戲,冇人租, 長江商場d 舖租又貴, 加1元價,
即時話貴話好加價,減少租碟, 好啦,到左績約加3成租, 谷住唔做, d 客就話點解唔做, 叫人加價,人地鬼彩你班窮能,績約後話加價唔租咪賴野

周潤發...

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]