• 瀏覽: 54,173
  • 回覆: 305
+6
啲嘢根本唔好食

引用:
原帖由 Joeycky 於 2022-9-29 10:51 發表
戲劇性翻生,之前個個依依不捨去買麵包,咪變左清貨。
一知道唔執, 條隊立即消失

引用:
原帖由 門外大達人 於 2022-9-29 19:04 發表

一直都係咁貴,仲要好黑人憎
港式麵包計,呢個價錢一定可以上 A1,睇怕呢個老細都係上哂岸自己舖嗰啲有性格人士。

發哥氣牆太勁

香港人就係咁L垃圾,點解平時唔幫襯?一到執笠突然又排哂大隊

改名阿Mark餅店

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2022-9-29 10:38 發表
開業近半世紀的九龍城「豪華餅店」明日(30日)最後營業,幫襯逾40年的周潤發「發哥」亦現身撐場。本網獲悉,餅店已尋獲接班人,明日「結...

有發哥撐場即刻翻身? 真係做戲咁做? ...
戲子出完風頭?唔繼續下集大結局?

引用:
原帖由 eriealan 於 2022-9-29 10:59 發表

對於日日大排長龍,球姐談起即十分有火:「有啲客畀利是我,話好可惜......我話佢哋架,48年都唔見你哋排隊,依家至嚟排隊。(以前)買條蛋卷又話大,食唔晒,依家食唔到啦,至嚟排隊,無咗至嚟可惜。」
因為香港太細冇地方打卡,邊度有新廁所開張?

引用:
原帖由 hanE 於 2022-9-30 12:07 發表

因為香港太細冇地方打卡,邊度有新廁所開張?
你不要說沒有。。。
新加坡的部長就會幫垃圾回收桶和巴士站開張剪彩

引用:
原帖由 eriealan 於 2022-9-30 12:15 發表

你不要說沒有。。。
新加坡的部長就會幫垃圾回收桶和巴士站開張剪彩

唉!!!可惜呀!!點解香港冇呢?有又可以去排隊出吓鏡上電視荒張四望啦!唉!

引用:
原帖由 ultane 於 2022-9-29 11:43 發表

如果你真係食過,就未必會希望佢係同一個味道……
我食過, 可以話好普通, 吹大了..

引用:
原帖由 DARKSILVER 於 2022-9-30 11:22 發表

一知道唔執, 條隊立即消失
咦????有橋!如果新舖開張係咪跟著貼出某月某日結業咪條隊排到警察都要嚟維持秩序?好似地主佬賣樓警察都要去幫手咁?發達囉😂😂😂😂

引用:
原帖由 hingfai709a 於 2022-9-30 10:13 發表

有冇食過佢哋啲合桃旦糕, 發哥話好有香港味道喎
咁講就知唔使買

引用:
原帖由 hingfai709a 於 2022-9-30 10:13 發表

有冇食過佢哋啲合桃旦糕, 發哥話好有香港味道喎
唉!只可以講人人口味唔同,總知我就覺得冇樣好食。十幾年前我仔响果頭讀小學,有時買d野食接佢放學食,有位女士態度極差,我當時唔知佢原來係名店,淨係諗住唔好成日美心聖安娜,頂佢個肺,間舖已經細,企門口佢又冇嚟反應,行入去佢又唔like,唔係趕住接放學唔鬼買就走,應該頭尾幫襯過三次,以後唔會去。

發哥又唔係食家,冇腦先會跟佢喜好去食野。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]