• 瀏覽: 42,284
  • 回覆: 297
+18
引用:
原帖由 NIK9527 於 2022-9-30 11:26 發表

若只講犯罪學不講政治, 甚麼人最熟識條管道結構弱點, 又很憎恨管道的業主呢?有可能是建造判頭起貨後收唔足錢, 假借保養維修機會落手搞破壞來泄憤。🤗
特種無人潛艇。

引用:
原帖由 *克羅斯* 於 2022-9-29 09:25 發表
北溪天然氣管道(Nord Stream)疑遭破壞引致泄漏事件,歐盟及北約均指是人為破壞,但未有指明是俄羅斯所為。克里姆林宮發言人佩斯科夫(Dmitry Pes

...
可能俄羅斯已經有證據喺美國所為,叫拜登出嚟否認跟住爆料比個氹佢踩

陰謀論:

俄與德秘密交易停止軍事裝備支援烏克蘭以換取北溪1&2暗中通氣, 老美截獲消息後隨即派人炸毀管道, 所以傳媒可於事發後數小時仍拍得海面上翻滾的氣泡! 若然早已停止輸氣; 管道內殘留天然氣洩出只能維持十多分鐘就消停!!!

引用:
原帖由 sng850 於 2022-9-30 21:12 發表

布林肯安慰歐洲不用怕,美國有大量天然氣供應!
尾國歡迎勾周工業到尾國開廠

引用:
原帖由 sng850 於 2022-9-30 21:09 發表

1450 真係不可思議!
呢個1450無腦,全跌吉都知

引用:
原帖由 sng850 於 2022-9-30 21:12 發表

布林肯安慰歐洲不用怕,美國有大量天然氣供應!
歐洲已死,,不過咁都好,可以不理呢理偽君子

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2022-9-30 09:18 發表

美國從頭到尾都反對北溪
有晒意圖+能力+利益+地利, 去破壞
有哂動機

拜登自己也說過會破壞北溪

引用:
原帖由 *克羅斯* 於 2022-9-29 09:25 發表
北溪天然氣管道(Nord Stream)疑遭破壞引致泄漏事件,歐盟及北約均指是人為破壞,但未有指明是俄羅斯所為。克里姆林宮發言人佩斯科夫(Dmitry Pes

...

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2022-9-29 17:23 發表

美國齊晒病毒基因lor
冇利既唔提
但係武漢肺炎喎

引用:
原帖由 jumboleung 於 2022-9-30 10:34 發表
俄方若不想供氣,關掉閥門就可以,根本沒有必要炸管道。
當俄羅斯on99要自殘,炸咗自己境內嗰段哄咪得囉,勞師動眾去你北約個地盤炸?

引用:
原帖由 NIK9527 於 2022-9-30 11:26 發表

若只講犯罪學不講政治, 甚麼人最熟識條管道結構弱點, 又很憎恨管道的業主呢?有可能是建造判頭起貨後收唔足錢, 假借保養維修機會落手搞破壞來泄憤。🤗
你知唔知道當年俄羅斯輸出天然氣,西方陣營就諗住喺中東輸入輸輸油管,後來大部分國家都使用天然氣。今次我護戰爭好多問題產生咗!俄羅斯喺佢自己國家範圍可以關閉氣管,但係歐洲多國就一定要過寒冬,直至另行通知。今次氣管爆炸俄羅斯都會損失唔少。另外,有一個國家,成日喺度話要用佢個國家嘅天然氣,大家心裏有數!

引用:
原帖由 douglaslui 於 2022-10-2 03:09 發表

當俄羅斯on99要自殘,炸咗自己境內嗰段哄咪得囉,勞師動眾去你北約個地盤炸?
https://www.youtube.com/watch?v=d4BMoIynXgY

老美話為國安,姦淫殺你全家,歐豬敢出聲咩?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]