• 瀏覽: 40,920
  • 回覆: 237
+4
引用:
原帖由 hkhotdog001 於 2022-9-29 10:46 發表

Bitch 同 beach 在英文角度讀音當然分別啦。
但必娶是英文嗎?你覺得必娶係指bitch 而唔係beach? 怎麼判定?
唔好自我感覺良好啦。
我一早就話必娶同bitch沒有任何關係 根本沒任何理由可以提告 係台灣人自己身有屎

哈哈哈哈

言論自由

哈哈哈哈

笑撚死

引用:
原帖由 春雨彎刀 於 2022-9-29 11:24 發表

名都叫「雞x妹」啦!其實佢有勿所謂呢!炒作再拉高雞價啫😁
本來在檔口整雞排 沒必要上綱上線 你好易侮辱到在街市從事家禽工作者

引用:
原帖由 leshui 於 2022-9-29 10:01 發表
言論自由仲差過香港wo
呆蛙依家上YOUTUBE睇時當地事評論直播要用VPN翻牆先睇得到。香港睇同一個台灣直播,就暢通無阻。這就足以看出呆蛙既言論自由係有幾假。民進黨係完全容不下台灣人在島內批評佢地既一點點聲音。

引用:
原帖由 dueduefing 於 2022-9-29 11:28 發表
哈哈哈哈

言論自由

哈哈哈哈

笑撚死
世界根本沒有這回事........只是馬英九幼稚..........才會把國民黨弄到半死....!!
即使美國都一樣........你說錯什麼.......就有特工上門查問..........!!
在外國根本無言論自由........香港是奇葩的地方........反為自由度出奇的大......!!

引用:
原帖由 Sukidachikan 於 2022-9-29 11:29 發表

本來在檔口整雞排 沒必要上綱上線 你好易侮辱到在街市從事家禽工作者
整雞排😎整到上酒店,高級了😁

引用:
原帖由 Sukidachikan 於 2022-9-29 11:26 發表

我一早就話必娶同bitch沒有任何關係 根本沒任何理由可以提告 係台灣人自己身有屎
就是。最多只有暗示。是什麼人就會想到什麼。
只可說台灣網民相當有才。
呢d 語帶相關玩階音玩公眾人物連登大把。在香港要告的話不知告多少人

以言入罪!
呆灣言論自由收窄。

引用:
原帖由 HexOrridge 於 2022-9-29 10:33 發表

看新聞說司改要推動「妨礙名譽除罪化」耶,難道之後罵人就不用負責了嗎??社會不就要變的更亂?
其實不是不用負責喔!!!
妨礙名譽罪章,常見的是「公然侮辱」、「誹謗」。妨礙名譽的起訴率非常低,這也可能是因爲案件進行到ㄧ半,談到合理的賠償金,雙方就和解、撤告了。甚至即便判決有罪,可能只是短暫拘役或是可以易科罰金,很少真的抓去關的,

呆灣省判有罪 : ...
咁即係咩呆灣省言論自由係 9 UP 囉

笑左

除咗大波真係睇唔出佢有邊方面值得人去注意

引用:
原帖由 chaolininin 於 2022-9-29 09:23 發表
鮑魚換包包都有事?
如果係全程乾鮑,就唔夠專業囉!

引用:
原帖由 春雨彎刀 於 2022-9-29 11:35 發表

整雞排😎整到上酒店,高級了😁
以後的迎送的職業 和之前炸雞排沒關係 走向和豬肉威相近 跟傳媒炒起有關係

引用:
原帖由 .愛心大使 於 2022-9-29 10:46 發表

關言論自由乜事
你理解乜野叫言論自由嗎
呆呆代表:台長屌吳宗X性無能、楊丞X串台灣食唔到海鮮、屌周杰X、屌新疆
香港代表:明知大話仲鳩吹太子站死人

言論自由?即係死黃撚講乜都得,錯都照講,但正常人講多句都要比人告
大概係咁嘅意思啦

任何人都可以句任何人
告政府都仲得,
咁係自由價值既表現
當然前題下先自律,唔係就世界大亂