• 瀏覽: 4,507
  • 回覆: 26
+3
本港「0+3」新檢疫安排昨日(26日)起實施,自由黨飲食界立法會議員張宇人表示,歡迎放寬檢疫安排至「0+3」,但不點名批評有人「扮飲食業界代表」指「0+3」影響業界生意,「我呢個廿幾年嚟飲食業嘅代表只此一個,可以話畀你聽我完全唔認同呢啲無科學根據、無數據、噏得出就噏嘅言論。」

廿蚊張老豆上世紀搞過海洋皇宮酒樓,執咗好耐,佢憑乜又代表飲食界?

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/政情/819527/張宇人斥有人扮業界代表-反駁0-3影響餐廳生意-噏得出就噏?utm_medium=Social&utm_source=fbpost&utm_campaign=news&fbclid=IwAR13RyBFKSguTa8lkcEjtttmalhyWkrp3dhcDSDXpMme24B7073WvBioEYM

畜生疫N⋯玩爆左香港經濟 股市、樓、人仔 齊崩
街上滿是股市重挫的人

唔影響就假啦
全香港人去哂日本嗰度振興經濟,返到香港仙都唔仙,淨係可以食兩餸飯。

又唔係像歐洲打仗受困⋯都攪到一鑊泡 話唔係聽命於貝六茜佢哋,我切!
公仔會的人根本要服從貝魔

外遊的人多, 來港的人少, 點唔影響 ?

在香港, 總有心術不正的物體, 喜歡別有用心地為反而反及搬弄是非製造矛盾衝突... 明明放寬政策是好事, 也要大唱反調危言聳聽製造恐慌... 香港真係乜Q野人渣敗類都有...

1 最低工資設立時,張議員一樣都誇大飲食業結業潮,一樣「噏得出就噏」,張議員有何資格批評他人?

引用:
原帖由 tailobbb 於 2022-9-28 19:21 發表
本港「0+3」新檢疫安排昨日(26日)起實施,自由黨飲食界立法會議員張宇人表示,歡迎放寬檢疫安排至「0+3」,但不點名批評有人「扮飲食業界代表」指「0+3」影響業界生意,「我呢個廿幾年嚟飲食業嘅代表只此一個,可以話畀你聽我完全唔認同呢啲無科學根據、無數據、噏得出就噏嘅言論。」

...
ON鳩佬 佢的確係業界代表喎
你係青頭仔嗎

唔知張議員係講邊個扮業界代表呢?

無影響就假既,快諗下點樣吸遊客黎啦!唔好鬥打咀炮喇!

引用:
原帖由 hwwong 於 2022-9-28 19:34 發表
在香港, 總有心術不正的物體, 喜歡別有用心地為反而反及搬弄是非製造矛盾衝突... 明明放寬政策是好事, 也要大唱反調危言聳聽製造恐慌... 香港真係乜Q野人渣敗類都有...
真!
點做都有人跳出嚟亂插一番!

學李特首話齋,睇一日睇唔出咩既,睇耐D,有經濟數據就知成效係點了。

開放0+3就係吸遊客,有來自然有往,係d黃粉腸只會睇負面

人一黃腦便殘,為咗政見,三唔識七是手足,親生兄弟是仇人

廿蚊張,食蕉啦!

唔洗係業界,我淨係見到近排間間茶樓都要排隊等位啫 

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]