• 瀏覽: 28,262
  • 回覆: 69
  • 追帖: 2
+2
【最新】衞生署過去一周接獲一名2歲男童和一名2歲女童接種科興疫苗後出現異常報告,均涉及面部肌肉無力,現時情況穩定

又係家長責任,唔關政府事,支針好安全

新聞來源連結:

https://news.now.com/urgentnews.jsp?refer=Share&taskId=29973

臭蟲論源於是20世紀中國著名作家魯迅先生寫於1933年的文章
「凡中國所有的,外國也都有。外國人說中國多臭蟲,但西洋也有臭蟲。」
扭計唔食飯話塊面無力開唔到口

乜叫面部肌肉無力?
咁醫生診斷係乜?

唔係話係正常副作用黎咩?過幾日就無事?我啊媽打左第三針同第四針科興,佢話雙腳痛到想斬左去,但過一日就無事了。

引用:
原帖由 lamlampeter1 於 2022-9-28 17:00 發表
乜叫面部肌肉無力?
咁醫生診斷係乜?
似係龐貝氏症
如果真係想保護一老一幼,唔應該依賴呢啲垃圾疫苗!應該實行類似大陸嘅常態化核酸檢測,唔好成日考慮嗰啲得把口嘅所謂經濟因素,好似近排放寬通關,除咗旅行社/機頭佬/空中侍應開心之外,所有業界都叫苦連天!

咁樣帶去打的大人壓力好大 

引用:
原帖由 剎華 於 2022-9-28 17:03 發表
唔係話係正常副作用黎咩?過幾日就無事?我啊媽打左第三針同第四針科興,佢話雙腳痛到想斬左去,但過一日就無事了。
任由病毒橫行
實際上係減智商減壽命
等市民早啲兩腳一伸咁就一了百了。

引用:
原帖由 泛民之星陳盲刎 於 2022-9-28 17:39 發表

李家超口講減重正減死亡
實質任由病毒橫行
實際上係減智商減壽命
等市民早啲兩腳一伸咁就一了百了。
一係遲D死,一係即刻死,等同日本公司送過期杯麵比非洲人,食左可能生癌死,但無野食就即刻死,你揀邊樣?

媽媽未生之前打得 botox 多

引用:
原帖由 泛民之星陳盲刎 於 2022-9-28 17:04 發表

似係龐貝氏症
李家超口講保護一老一幼,實際攞呢啲效果欠佳兼有一定危險性嘅疫苗,糟質我哋啲小朋友!
如果真係想保護一老一幼,唔應該依賴呢啲垃圾疫苗!應該實行類似大陸嘅常態化核酸檢測,唔好成日考慮嗰啲得把口嘅所謂經濟因素,好似近排放寬通關,除咗旅行社/機頭佬/空中侍應開心之外,所有業界都叫苦連天!
做人唔好咁政治上腦,如科興係歐美製,你又奉佢上天!
科興係傳統滅活疫苗,較安全!效用就要打多針!我上月全家中招,因打齊3針科興,只低燒1日,六日轉陰!科興點會無效!

引用:
原帖由 lamlampeter1 於 2022-9-28 19:48 發表

做人唔好咁政治上腦,如科興係歐美製,你又奉佢上天!
科興係傳統滅活疫苗,較安全!效用就要打多針!我上月全家中招,因打齊3針科興,只低燒1日,六日轉陰!科興點會無效!
啱出嚟嗰陣係有防感染效果架
而家已經冇

面癱了
越多個案越好
冇話我黑心
不破不立!!!

算佢無隱瞞,有冇得賠償?

引用:
原帖由 泛民之星陳盲刎 於 2022-9-28 19:59 發表

4hing啱出嚟嗰陣係有防感染效果架
而家已經冇
冠狀病毒打疫苗係冇可能防感染!只可減輕病徵、防重症、快康復!

我國打了20億劑滅活疫苗,沒一有嚴重不良反應,香港搞乜

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]