• 瀏覽: 62,889
  • 回覆: 432
  • 追帖: 2
+34
老美都冇否認,cb仔又再皇帝唔急太監急

引用:
原帖由 老振振 於 2022-10-1 14:00 發表
錢多呀!自己破壤自巳
唔係錢多,係美狗多啫。
只要有正常嘅推理能力,再加上睇返以往拜登講過嘅嘢,都一定會想係美國做嘅,只有做美狗嗰班人先至會用埋啲荒謬嘅理由去話係俄羅斯做嘅啫。

引用:
原帖由 來如雷霆收震怒 於 2022-9-30 19:52 發表
俄羅斯潛艇入去歐洲炸人?北約海底雷達廢架?
有啲人係因為舔美先至會咁講啫,嗰度係北約情報監控區域,即係話美軍有好多軍事佈置。
唔好話俄羅斯啦,歐洲咁多國家喺嗰度有啲乜嘢行動,美國又點會唔知呀。
除咗美國自己之外,根本就無一個國家可以神不知鬼不覺咁喺嗰度做手腳。

引用:
原帖由 yeunga13 於 2022-10-1 11:51 發表
英國助攻
師兄醒👍👍👍
這是一場美國挑起的一石二鳥——打擊和削弱俄羅斯與歐洲的戰爭,最大的得益者是美國和英國,英國不但憎恨俄羅斯,和歐洲諸國也是世仇,只不過二戰後為了和美國共同對付以蘇聯為首社會主義陣營,英國和歐洲的千年恩怨才放置一邊。

然而,歲月悠悠,世事巨變,冷戰結束並沒有改變英國迅速衰落的命運。蘇聯解體,美國霸權更盛,收穫了歐洲當年蘇聯的地盤,擴大了「北約」。歐洲發展出了「歐盟」,並不甘心任由美國擺布,歐盟到底是美國之下全球經濟、政治、軍事、科技、外交的第二大勢力。英國因為「地緣政治」,不能不「折節」入歐盟跟着混,然而這個一直宣稱自己「不屬於歐洲」的「海盜殖民強國」,混着混着就和歐盟矛盾難解,覺得自己吃了大虧,退出歐盟。 這麼一折騰和慘淡收場,使英國對歐洲「新仇舊恨湧上心頭」,眼看着歐盟並未因自己的退出而受損就「氣兒不打一處來」,於是更加親美,它知道美國一直摁着歐洲,怕它發展,超過自己,有機會乃至創造機會削弱之。

今次俄烏之戰,就是英國跟着美國同時削弱俄歐的最好機會;要充分利用這個機會,就要把戰爭玩大,逼迫俄歐死掐。北溪天然氣管道,把俄歐已經展開的能源戰、金融戰、經濟戰,進一步生死決絕就成了美英下毒手的對象。 要動手,英國最有地利之便;要海上犯案,海盜自然最有經驗。

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/comm ... 1001_00832_001.html

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2022-9-30 14:59 發表

但而家劈緊人果一個係俄羅斯……

果一度亦絕對係俄羅斯波羅的海艦隊同北海艦隊的範圍,
而北約……唔等於美國囉!

而美國有係果度軍演緊咩?有無報道?
又再展示你的無知,嗰度係北約的情報監控區,係北約完全操制嘅海域。
幾年前俄羅斯都有艘潛艇想經波羅的海區域離開,美國都知道啦,點會喺嗰度炸北溪都唔知呀。
北約唔等於美國?真係天真,北約就係由美國操控,其他國家你以為有發言權?

引用:
原帖由 龍潭老鼠 於 2022-10-1 21:01 發表

師兄醒👍👍👍
這是一場美國挑起的一石二鳥——打擊和削弱俄羅斯與歐洲的戰爭,最大的得益者是美國和英國,英國不但憎恨俄羅斯,和歐洲諸國也是世仇,只不過二戰後為了和美國共同對付以蘇聯為首社會主義陣營,英國和歐洲的千年恩怨才放置一邊。

然而,歲月悠悠,世事巨變,冷戰結束並沒有改變英國迅速衰落的命運。蘇聯解體,美國霸權更盛,收穫了歐洲當年蘇聯的地盤,擴大了「北約」。歐洲發展出了「歐盟」,並不 ...
分分鐘係英國佬出手因為佢比美國急須

局勢不明朗

俄國表面退守某些地區看似烏國有利,實際俄國局部動員,中亞和中東地區出現不平靜

引用:
原帖由 wwwvv0701 於 2022-10-1 10:23 發表

歐洲民主選舉,選來選去,都係美國代理人,唔會理自已人死活,最主要問題,就係社交媒體.網絡被美國控制,為歐洲著想嘅政客會被抺黑.打壓,甚至被消失!
所以歐洲係無未來.

英國同歐洲係蜃齒相依, 如果歐洲唔搞, 英國都唔可以獨善其身啦, 係呢一刻, 又唔見得英國比歐洲好喎, 我反而覺得佢係偷雞唔到蝕渣米囉

引用:
原帖由 anthony_li99 於 2022-10-3 13:05 發表
英國同歐洲係蜃齒相依, 如果歐洲唔搞, 英國都唔可以獨善其身啦, 係呢一刻, 又唔見得英國比歐洲好喎, 我反而覺得佢係偷雞唔到蝕渣米囉
現在應該係英國唔掂先啦,新任首相只用7天就已經將英國經濟搞垮。
所以,現在正確啲講,係如果英國唔掂,歐洲都唔可以獨善其身了。

引用:
原帖由 Sqdai2014 於 2022-10-1 20:04 發表
老美都冇否認,cb仔又再皇帝唔急太監急
人地CB仔係一隻忠心嘅狗嚟,美國當然唔敢否認啦,始終美國炸毀北溪佢自己都知係事實,只要係事實就總會有機會俾人查出嚟。
所以美國又點會否認呢?但CB仔咁忠心,當然要代主人出嚟否認啦。

引用:
原帖由 chimingchan2014 於 2022-10-3 22:51 發表

人地CB仔係一隻忠心嘅狗嚟,美國當然唔敢否認啦,始終美國炸毀北溪佢自己都知係事實,只要係事實就總會有機會俾人查出嚟。
所以美國又點會否認呢?但CB仔咁忠心,當然要代主人出嚟否認啦。
文酸收咗order要佢講乜就講乜,難呀

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]