• 瀏覽: 62,743
  • 回覆: 432
  • 追帖: 2
+34
歐洲有部份國家急需能源過冬, 一直想跟俄國言和,獲取能源,破壞者會覺得,炸毀管道意義上是斷絕了歐洲呢一個選擇,降低言和後帶來的益處

麥大媽出聲啦,德國再咁搞落去,亡國將近

引用:
原帖由 sokwokwai 於 2022-9-28 16:03 發表
俄羅斯無需要炸北溪,想炸北溪,阻止俄羅斯與歐洲貿易的,只有美國。現在美國利用媒體,大力吹噓是俄羅斯做的,結果歐美好多人民真的相信,所以美國的計劃算是成功了。
其實只有低能先會信,我又唔認為會有大部分人信喎

俄羅斯只係扭開關就得,駛乜破壞佢. 
人為破壞最可能係美國… 迫歐洲天價入美氣

引用:
原帖由 charlir2005 於 2022-9-28 15:40 發表
邊個最想破壞北溪? 破壞對邊個最有利? 

明眼人都知係自稱世界警賊、民鼠崩塔做啦,今後歐豬就被捆綁住冇得走,焗住買貴價能源

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2022-9-28 15:44 發表
俄羅斯斷氣就得啦使咩炸
滷味破壞北溪天然氣管道唯一的理由就是破壞俄歐關係,這符合尾國的利益。

引用:
原帖由 賢豬 於 2022-9-28 16:35 發表

國家開動傳媒機器,不信的人不敢表達,散播謠言的人可以四處大肆吹噓,
社會上大部分人都是愚蠢或者人云亦云的,真正清醒,有求真精神的人實在不多

擺明美國做啦,自從老屈伊拉克單嘢,自篇自導自演係美國欺騙全球無腦人士的技倆。

引用:
原帖由 賢豬 於 2022-9-28 16:35 發表

歐洲佬都知美國做,但係做美狗都要扮話俄仔做。

一定唔會俄佬做囉,開關制係俄佬手上,使撚炸咩

如今歐洲跟俄國,真的一刀兩斷,前者可以心無旁騖全力投向美國懷抱,跟中、俄、伊死過。

歐洲咁都唔反枱. 

根本整場戰爭的起因就是北溪二號。誰最不希望北溪存在?明顯得不得了

引用:
原帖由 consult997 於 2022-9-28 18:03 發表
根本整場戰爭的起因就是北溪二號。誰最不希望北溪存在?明顯得不得了
畫公仔畫埋條腸出嚟

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]