• 瀏覽: 33,002
  • 回覆: 220
  • 追帖: 1
+11
香港股債市又蒸發幾多!根本就係全球問題!吾好蝦小女人

腳頭好👍

引用:
原帖由 tktprim 於 2022-9-28 13:05 發表
外地傳媒報道,自英國首相卓慧思(Liz Truss)上任以來,英國股票及債券市場總市值已蒸發逾5,000億美元,以最新的英國匯價計算,相當於約4萬億港元,她所推出的龐大得驚人的減稅方案令投資者信心盡失。

卓慧思上任時,英國經濟已面臨衰退,而她的新財政政策卻又引發通脹及借貸成本飆升的憂慮。計劃引發跨資產類別的全面拋

...
桌餵豬,你要堅持呀,我支持你嚘,希望你做返十年八年,等大陰蒂國仆到直

引用:
原帖由 HITMAN169 於 2022-9-28 13:18 發表
卓小姐真係叻
大波

傻白有問過人應該點解決通脹㗎
問咗一個叫爺輪
一個叫包威耳
問完之後照做所以變成甘

唔好落台呀
做多10年啦
記住年年發債呀

減稅呢招真係高

個名叫卓慧思,卓越思維?但家下英國仆X,佢會點解救?慢慢思,慢慢SEE~~~

全球人民公敵

引用:
原帖由 tktprim 於 2022-9-28 13:05 發表
外地傳媒報道,自英國首相卓慧思(Liz Truss)上任以來,英國股票及債券市場總市值已蒸發逾5,000億美元,以最新的英國匯價計算,相當於約4萬億港元,她所推出的龐大得驚人的減稅方案令投資者信心盡失。

卓慧思上任時,英國經濟已面臨衰退,而她的新財政政策卻又引發通脹及借貸成本飆升的憂慮。計劃引發跨資產類別的全面拋

...
你地條比卡超呢

佢死佢事吖!!!英國死好啦!!! 不要連累冚家剷吖!!!

手足要有骨氣,千祈唔好返香港

勁過林正

引用:

...
英女皇都揀呢個時候死

引用:
原帖由 禁言又點 於 2022-9-28 01:36 PM 發表
又想睇下香討eddie點樣幫祖國英國唱好,不過估計佢都唔會入黎
香討名客艾迪係西方乖乖,7749日要為個吾係親生老母守孝呀,辦緊白事吾方便出現,以免撞紅吾老泥。。。