• 瀏覽: 32,939
  • 回覆: 220
  • 追帖: 1
+11
引用:
原帖由 tktprim 於 2022-9-28 13:05 發表
外地傳媒報道,自英國首相卓慧思(Liz Truss)上任以來,英國股票及債券市場總市值已蒸發逾5,000億美元,以最新的英國匯價計算,相當於約4萬億港元,她所推出的龐大得驚人的減稅方案令投資者信心盡失。

卓慧思上任時,英國經濟已面臨衰退,而她的新財政政策卻又引發通脹及借貸成本飆升的憂慮。計劃引發跨資產類別的全面拋

...
政客出身唔識冇罪,擁權之後唔聽下屬建議係死罪,蠅國大把金融精英佢當人臭四就真!!

引用:
原帖由 七個消失的隊長 於 2022-9-28 13:55 發表
十足曱連司機,未清楚世途險惡,就空建烏托邦,結果連人民性命都賠上做祭品!自己就繼續努力做演員!
烏克蘭政貪污腐敗,柒頭司機民望好低,唔係俄烏開戰佢已經落左台

引用:
原帖由 tc7560 於 2022-9-28 14:30 發表

唔好咁快,做滿一任先好落台。
我想知雙屍拍門有幾大威力。
話唔埋查理屍好快都比佢送上山😂

西方傳媒日日洗自己腦,,洗到乾乾淨淨上台先知世界那麼大,當家才知米貴,,,等死吧啦

引用:
原帖由 ibm1 於 2022-9-28 14:36 發表
其實股巿可以「蒸發」幾萬億, 
我地係咪要重新理解, 
到底金融經濟到底係本質上到底代表緊乜野? 
資金跟利益走,無利可圖??較!!

引用:
原帖由 封無可封 於 2022-9-28 14:35 發表

果條狗西Eddie 淨係識block人
唔係點同同類圍爐

唔知以為好多人認同佢,其實就係封人封到無人反駁佢

引用:
原帖由 禁言又點 於 2022-9-28 14:41 發表

唔係點同同類圍爐

唔知以為好多人認同佢,其實就係封人封到無人反駁佢
其實佢驚俾人屌!

真正鐵偽娘子

夠唔夠我地波叔犀利?

自從波叔決家加股票印花稅,港股由3萬跌到而家1萬7千點。

足足跌左就4成幾,5成都黎緊。

呢個年代有fb,twitter呢d,蠢人圍爐夾埋選D蠢人出嚟,世界越來越亂

支持卓慧思,再增加減稅方案。不停派福利市民,政府早日玩完。

引用:
原帖由 tktprim 於 2022-9-28 13:05 發表
外地傳媒報道,自英國首相卓慧思(Liz Truss)上任以來,英國股票及債券市場總市值已蒸發逾5,000億美元,以最新的英國匯價計算,相當於約4萬億港元,她所推出的龐大得驚人的減稅方案令投資者信心盡失。

卓慧思上任時,英國經濟已面臨衰退,而她的新財政政策卻又引發通脹及借貸成本飆升的憂慮。計劃引發跨資產類別的全面拋

...
唔知班YC會唔會死番香港

GBP都跌左好多

引用:

...
頭髮亂七八糟嘅人做首相,
國運已衰~

而家卓慧思,
英國冇得救~

自己選出黎嘅自己埋單受番晒,再講鷹國佬幾百年黎靠搶靠殺起家,而家日落西山,就等睇佢最後日子點仆街

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]