• 瀏覽: 39,791
  • 回覆: 305
  • 追帖: 1
+7
做生意, 梗係要係合約寫明 

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2022-9-28 10:21 發表

份租約點寫叫佢show出黎lor
擺明啦
當初驚,就簽3年
現在有利可圖,就話6年
佢講出嚟唔L臉懵😂

咁如果六年依樣野係咁重要,咁就簽六年啦,而家各執一詞無意思架喎

成件事好環保,連回收廠都回收埋

合約精神

你信嗎
租約用口講 又係黃人甴甲
如果以前肯定又暴動

如果科技園講左6年,點解租約上得3年,喵坊都肯簽

冇承諾玩6年人地仲會投資過千萬落黎搞咩
當人係白痴??
你明知唔玩得耐都冇可能會豪裝啦

引用:
原帖由 eddoby3 於 2022-9-28 20:16 發表

擺明啦
當初驚,就簽3年
現在有利可圖,就話6年
佢講出嚟唔L臉懵😂
搞環保講盈利,幾ON9 先會諗得到

引用:
原帖由 cosmo 於 2022-9-28 14:33 發表

而家新加坡政府就係邀請緊人地去.
好多野都俾新加坡搶晒了, 連回收廠都收歸新加坡.
金融中心都無埋了.
希望新加坡邀請埋香港街頭巷尾d回收舖去就好了

引用:
原帖由 atkatk002 於 2022-9-28 14:39 發表

簽果陣係三年,不過當時科學園代表嘅眼神,清清楚楚暗示咗啲野囉!
玩埋眼神科技園員工只係打份工,冇佣收你租吾租,佢哋吾會關心

引用:
原帖由 cosmo 於 2022-9-28 14:53 發表

係呀, 香港好多野都唔稀罕架啦, 所以金融中心又送左俾新加坡, 樓市又送左俾新加坡,
國際盛事國際會議同展覧又送左俾新加坡, 人材又送左俾新加坡, GDP又送左卑新加坡,
遊客又送左俾新加坡, 外匯同錢又送左俾新加坡, 國際城市又送左俾新加坡, 咩自由經濟體又送左俾新加坡,
總之香港乜都唔要, 只要封港, 勁.
又係曱甴叫攬炒,又叫香港變回漁港依家政府回應訴求,曱甴又吾中意

引用:
原帖由 uncannyoracle 於 2022-9-28 15:56 發表

有時d 租務sales 為左完成任務,會話公司規定簽3年,跟住話一般都係3年續一次,唔可以寫明,但到時一定續既,呢個地方都係起來比你地d 行業用。
科技園d員工只係打份工吾係出面地產sales有佣收

口講無憑,有沒有證據,例如會議紀錄、第三者聽到。

引用:
原帖由 lukjoel 於 2022-9-28 19:08 發表

信「喵坊」啦,因為三年期,沒有人會攪,點解?裝修,置機器都攬4-6個月先開始生產到,人哋唔係街邊小舖。叫香港政府攪個飛機場又或郵輪碼頭,條地得三年!
㸃解張約得3年都簽

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]